YKS'ye 20 gün kaldı

Yapacak bir şey yok. Sıkın dişinizi oturun ders başına. Sıkıla sıkıla, zorlaya zorlaya ders çalışmak zorundasınız, yaz geldiği için ders çalışma hevesinin kaçması sık görülen bir durum.

Kendimi zorlayarak çalışma benim de verimimi düşürüyor ve düşük netler moral bozuyor

Bende aynı şekilde günde 10 saat çalışırken artık deneme ve genel tekrardan ilerliyorum çok bunaldım kendimi camdan atmak istiyorum o derece bunaldım

kanka bu sene fkb kazık gelecekmiş gibi geliyor bana matematik biraz daha hafif ama fkb aşırı zor gelecekmiş gibi onun için sağlam çalış ben artık çalışacak durumda değilim dışarı çıkıp eğlenmek dolaşmak bağırmak istiyorum ama bilemiyorum

Yazın gelmesi sorun değil bana göre ben sadece bunaldım artık kendimi özgür hissedemiyorum ki çoğu kişi de bu yuzden sıkılıyor veya bunalıyor.

Her sıkıldığımda her bunaldığımda aklıma üniversitede rahatlayacağımı 20 gün sonra her şeyin yok olup gideceğini hayal ediyorum. 20 gün daha dişimi sıkıp çalışırsam istediğim hayatı yaşayacağım, bunu düşünüyorum sürekli. En önemlisi de bunca zaman verdiğim emeği 20 gün için heba edemem. 20 gün kala bırakırsam aylarca uğraştığım çalışmam yok olmuş olur.

İlk 500 hedefim vardı. Olmadı. Tercih zamanı bakacağız artık.

Hedefim EA'da 3kya girmekti ve yaklaşamadım bile, geriye dönüp 6 ay varken sınava içimden o sürede neler yapılır dedim ama 6 ay öncesinde çok fazla çalışmadım. Şimdiki aklım olsa çok daha iyi şeyler yapardım. Kısaca özetleyecek olursam; şu anki aklım olsaydı geçmişteki hataları yapmazdım ama geçmişteki hataları yapmasam şu anki aklım olmazdı. 12. sınıfta bazı sorunlardan dolayı ders çalışmamıştım ve mezuna bırakmıştım, eğer 12. sınıfta ders çalışsaydım ve sınavı kazanamasaydım bu sene daha çok çalışırdım ama mezun olmama rağmen sanki sınavın ilk tecrübesinde gibiydim önceden çalışmadığım için. Bunu fark etmem geç oldu, her şeyin farkına vardım ama varmam gereken zamandan daha geç. Eğer bu farkındalıkla seneye tekrardan sınava girecek olursam ve 2. mezun olursam 1kya bile gireceğimi biliyorum ama 2. mezuna kalacak gücümde kalmadı çünkü benden 2 yaş küçük olan kuzenimle aynı sene sınava girmek mental açıdan beni çökertecek. Şu anki hedefim artık maalesef sadece istediğim bölümün yaşadığım şehirdeki bir üniversitesini tutturmak. Ankara'da bir hukuk tutturuyum yeter kafasındayım. Bu YKS ile ilgili konu açılınca hep önceden gördüğüm isimleri görmek sanki bana bir grup toplantısıymış gibi hissettiriyor, başarılar.

Ben 1 saat çalışıyorum 2 saat Reels izliyorum istek kalmadı.

İlk 500 hedefim vardı. Olmadı. Tercih zamanı bakacağız artık.
Hocam sen kaçıncı mezunsun ?

Ben de Ankara Hukuk istiyordum şimdi 50k gelse şükredecek durumdayım. Hatta 100k falan gelir diye çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…