YKS'ye 48 gün kala derece yapılabilir mi?

918184

Picopat
Herkese merhaba. Biliyorum çoğunuz: "bu sana bağlı, istersen yaparsın vb." diyecek. Lâkin kalan bu son düzlükte artık bu laflar beni gazlamaya yetmiyor. Çünkü artık mantık çerçevesinde olacaksa ona göre ağır bir program yapmayı düşünüyorum. Neyse konuyu biraz daha yola sokalım: Evet son 1-1.5 ayım kaldı. Sayısal olarak hazırlanıyorum ve hedefim ilk 10K-5K arası. Genel olarak İTÜ beni çok cezbediyor. Zaten 2 abimde oradan mezun. Şu an da TYT nelerimi 80-90 arasında. AYT ise 40-50 arasında. Anlaşılacağı üzere TYT'yi elden bırakmadan AYT'ye yüklendim. Peki bu süreçte bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? Netlerim yükselir mi ve yükselebilirse nasıl yükselebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dopamin seviyen ile öğrenme eşiğin arasında bir bağlantı var, beynini belirli yollarla kandırarak kısa sürese seviye arttırabilirsin. En kolay yolu ara vermeden soru çözmek.

Sürekli soru çözdüğünde ara vermezsen yorulacaksın ve yıpranacaksın. Uyuşuk halde çalışmayı bıraktığında gün sonunda beynin büyük bir iş tamamladığını düşünerek çalıştıklarını bırakmayacak. Günü kapattıktan sonra yarım veya tam gün aralık verip aynı şeyi tekrar ettiğinde her seferinde çözdüğün şeylerin aklına geldiğini fark edeceksin.

Bu beni Ege üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun etti. ALES'e iki soru bakarak girip 88 aldırdı. Aklında bulundur.

Cevap için teşekkürler. Yani bir gün kendimi yıpratayım bir gün biraz daha az yıpratayım ve bu şekilde gitsin şeklinde mi?

Cevap için teşekkürler. Yani bir gün kendimi yıpratayım bir gün biraz daha az yıpratayım ve bu şekilde gitsin şeklinde mi?
Diğer gün az da olur hiç yapmasan da olur. Olay beynine başarıyı hissettirip dopamin salgılatmak.

Alan nedir? Edit: Sayısalmışsın.
Sana bağlı tamamen hocam yani böyle demekte haksız değiller. Bence TYT'yi 100'e kadar getirebilirsiniz daha 1 aydan çok var.

Aynı sizin durumunuzdayım umarım başarabiliriz hocam.

Konuları iyi öğrenmeye çalış denemelerde çok boğulma özellikle fende

Bende EA ilk bin istiyorum. 600-900 arası bir sıralama yapmak istiyorum. Benimde TYT 85-95 arası gidip geliyor. AYT ise edebiyattan ve sos1 konu eksiğim olduğundan aynı senin gibi 40-50 arası geliyor. Kafayı kaldırmadan çalışmak lazım. AYT de en az 20 net tyt den ise 10-15 net üstüne koymam gerek sanki. Umarım başarırız. Daha önceki senelerden derece yapan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Neyi nasıl daha iyi yaparız bir destek atın.

Hocam ben de zamaninda bu durumdaydim. Bu kadar az zaman kala zaten okullarin ve dershanelerin seri denemeleri basliyor o arada kendiniz de brans denemelerine abanirsaniz nokta atisi konu eksiginizi veya kucuk hatalarinizi daha rahat fark edersiniz en azindan ben oyle yapip istedigim yere yerlestim sizlere de basarilar diliyorum. İyi calismalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…