YKS'ye çalışmak için geç mi?

Qwerty10

Hectopat
Merhaba YKS'ya çalışmak için geç mi_ mezuna kaldım en azından özel üniversiteye gitmeyi düşünüyorum 2 yıllık veya 4 yıllık en azından okumak istiyorum ve ders çalışma huyum çok da yok. Günde kaç saat veya nasıl alıştıra alıştıra çalışabilirim? Bu şu andan itirabaren mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temelin varsa yaparsın bir şeyler de yoksa çok zor.

Ben Ekim-Kasim arası başlamıştım. 350 binden 85 bine çektim sayısalda. O da çok rahat çalışma ile. Yani çok rahat yapılabilir.

2 yıllık bölümleri bence ilk etaptan unut. Maksimum sağlık alanında paramedik, anestezi, tıbbi sektreterlik gibi bir bölüm okuyup atanıp (ki atanmak çok zor, bunu yapabileceğini varsayıyorum) vasat üstü bir hayat yaşarsın. Böyle uğraşacağına şimdiden bir işte çalışmaya başla daha iyi.

Bunun haricinde şu an hiçbir şey için geç değil, daha uzun bir zaman var. Şu andan başlayıp hatrı sayılır bir başarı elde edebilirsin.

İnsan kapasitesini bilir aslında ona göre çalışın. Yalnız gideceğiniz bölümü iyi seçin çünkü çoğu bölümün sonu KPSS'ye çıkıyor ve o da ayrı bir dert oluyor.

Çok ders çalışma huyunuz yoksa 2 yıllık atama puanı düşük bölümlere bakabilirsiniz. Tabii hedefiniz yüksekse o çalışma huyunu edinmeniz gerek. Başarılar şimdiden.

Ben ekim-Kasım arası başlamıştım. 350 binden 85 bine çektim sayısalda. O da çok rahat çalışma ile. Yani çok rahat yapılabilir.

Hocam hedefim sayısalda 200-250 bin yapmak zor mudur?

Babacım geç değil millet 2-3 aya artık bırakmaya başlayacak son 2-3 ay kala çalışmayı beceren kazanacak eğer bırakmadan çalışabileceğine inanıyorsan emin ol çok öndesin bile.

İstediğin bölüm ne o sıralamaya?

Valla güzel dostum hiç zor değil çok rahat yaparsın yapacağın 50-60 civarı TYT 20-30 civarı da AYT sanırım. Çok çok rahat yapılır. Düzenli 4-5 ay kendini devam ettirirsen ilk 100 bine de girersin. Allah görüyor ya ben girdiğim yıl Ekim-Kasım’da bile psikolojik olarak umutsuz olduğum için düzgün başlayamıyordum, elle tutulur toplasan 4-5 ay belki bak o da kesin değil. Ama bu sana da bağlı her insan farklı sonuçta. Bir de bölümü yukarda biri yazmış evet iyi seçin her bölüm eninde sonunda KPSS’ye çıkıyor. Ondan dolayı hayat felsefenize göre bir bölüme gidin. Ben misal iyi olduğu için Vet okuyorum şu an ama rahat da bir insan olduğum için bırakıp Matematik öğretmeni olmayı da düşünüyorum bakalım hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…