YKS'ye çalışmakta zorlanmak

poyriho

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Malum havalar ısındı falan ve ben artık çalışamamaya başladım. Hep çözdüğüm şeyleri şu 1 haftadır çözemez oldum. Odak ve dikkatim dağıldı sebepsizce.

Odağımı, dikkatimi nasıl toparlayabilirim kalmış şurada 28 gün mü ne. Şu an bu durumda olanlar var ise nasıl bir yol izliyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders çalışacağın ortamı oluştur ya da kütüphaneye gidebilirsin. Zorlaya zorlaya çalışacaksın. Yaz geldiği için herkes bu duruma düşüyor.

Malum havalar ısındı falan ve ben artık çalışamamaya başladım. Hep çözdüğüm şeyleri şu 1 haftadır çözemez oldum. Odak ve dikkatim dağıldı sebepsizce.

Odağımı, dikkatimi nasıl toparlayabilirim kalmış şurada 28 gün mü ne. Şu an bu durumda olanlar var ise nasıl bir yol izliyorsunuz?
Adam akıllı bir gün dinlen gücünü topla. Sonra bayrama kadar bas.

Hocam forumdan ban yemek istemediğim için açık açık yazmıyorum ama “çalışmayan ****** ******” mentaline girmeniz lazım. Ben böyle yenmiştim bu durumu sınav yılımda. Bir de kendime “**** misin lan sen kalk çalış” diyordum falan bir şekilde mentaliteyi kurmaya çalışıyordum işe yarıyordu.

Adam akıllı bir gün dinlen gücünü topla. Sonra bayrama kadar bas.
aslında evet böyle bir şey deneyebilirim.
Hocam forumdan ban yemek istemediğim için açık açık yazmıyorum ama “çalışmayan ****** ******” mentaline girmeniz lazım. Ben böyle yenmiştim bu durumu sınav yılımda. Bir de kendime “**** misin lan sen kalk çalış” diyordum falan bir şekilde mentaliteyi kurmaya çalışıyordum işe yarıyordu.
Arada diyorum zaten böyle şeyler bazen de aklıma istediğim üniversiteyi, şehri falan aklıma getirince kendime ufak bir boost atıyorum.
Kütüphaneye gitmiyorsan acilen kütüphaneye git sınava kadar.

Ve sabahtan akşama kadar masadan kalkma.
Ders çalışacağın ortamı oluştur ya da kütüphaneye gidebilirsin. Zorlaya zorlaya çalışacaksın. Yaz geldiği için herkes bu duruma düşüyor.
Yakınımda hiç kütüphane yok uzak bir yere de gidemem şu aralar. ama eğer yapabilirsem 1 haftaya bir gitmeye çalışacağım.
Bu zamana kadar olan emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız şu son bir ayda da dişinizi sıkmanız gerekiyor. Bu düşünceyi aklınızdan çıkartmazsanız biraz daha rahat edersiniz.
Kasıyorum zaten hocam. bazen sıkıldığım halde bile devam etmeye çalışıyorum ama bu hata olabilir. mesela çok çok sıkıldım ama hala devam etmeye çalışınca çözeceğim şeyleri çözemiyorum gidiyorum Youtebe dan dinliyorum.

Kafanızı dağıtacak aktiviteler yapabilirsiniz. Dişinizi sıkacaksınız. Geleceğiniz söz konusu.

bazen şey yapıyorum, bir 20dk falan sevdiğim şarkı veya müziği dinliyorum kafam dağılsın diye sonra bir şekilde odaklanıp çalışabiliyorum.
Kendimden örnek vereyim; Az önce ders çalışırken sıkıldım ve Technopat Sosyal'e girdim. Kafam dağılınca geri başlıyorum ders çalışmaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı