YKS'ye çalışmaya nasıl başlanmalı?

tatibabas

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, 11.sınıf öğrencisiyim eşit ağırlığım. Öncelikle temelim çok zayıf özellikle matematikte çok kötüyüm, sosyal ve Türkçemin temeli olsa da matematikte 0'ım aynı zamanda henüz hiç ders çalışmadım hep bilgisayardayım, kendimi derse vermek istiyorum ama hem veremiyorum nereden başlayacağımı bilmiyorum başarısız olacağımdan korkuyorum, nasıl bu bilgisayarı bırakırım dersleri düzene sokarım hiç bilmiyorum. TYT denemelerinde 35-40 yapıyorum (matematik ve fen çözemediğim için boş bırakıyorum) sizlerden yardım istiyorum nasıl başlayacağım sizce başarılı olur muyum nasıl bir program yapmam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

Çözemediğim diye bir şey yok hangi alanda olursan ol o tyt sayısalı mecburen yapman bekleniyor. Matematiğe inancın olmayıp neden eşit ağırlık seçtin peki? Dil veya sözel seçebilirdin. İstediğin meslek eşit ağırlıkta ise mecburen dert yanmak yerine çalışman ve gereken eforu sarf etmen gerekiyor. Hayat senin hayatın bilgisayara olan mesafeni kendin koyacaksın. Gerekirse kaldır yatak altına koy.

Hocam haklısınız ama matematiğe nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Öncelikle merhaba. Son sene öğrencisi olmaman senin için şu anda büyük bir avantaj, önünde neredeyse 2 sene bulunmakta. Çoğu öğrenci hayatını 1 sene içerisinde değiştirebilmekte, senin de 2 sene içerisinde bunu değiştirememen için bir sebep yok.

Unutma ki, çok çalışandan ziyade düzenli çalışan kişi başarılı olur. Şu an derslere kendini veremediğinden ötürü hafif bir tempo ile başlayabilirsin. Özellikle TYT için bolca kitap okuman, paragraf sorularını çözmen gerekmekte. Bunları yapmaya başlarsan matematikte yaşadığın birçok sorunun da yavaşça ortadan kalktığını göreceksin, temel yetenek sınavları temel bilginin yanında senin hızını da ölçer, kesinlikle ilk yapacağın şey bu olmalı.

Ders çalışma kültürü de tamamen senin elinde olan bir şey, bu konuda gerçekçi olunmalı, ailenin veya çevredekilerin sana kızmasıyla veya baskısı ile olacak bir şey değil. Eve geldiğin vakit gün içerisinde işlenmiş olan dersleri tekrar edip, eksik olduğun derslerin videolarını izledikten sonra bilgisayara geçebilirsin mesela. 2 saat bilgisayar başında kalıyorsan bunu 1,5 saate düşürüp kalan 30 dakikada kitap okuyabilirsin. Önemli olan şey adımı atabilmek.

Ve matematik için ise Şenol Hoca'yı sana önerebilirim, temel düzeye de hitap ettiği için eksik konularını tamamlayabilirsin kesinlikle. Video içerisinde de sana bolca tavsiyeler vermekte.

Hayatını kısıtlamak zorunda değilsin, ama belirli bir düzen olursa ulaşamayacağın hedef bulunmamakta.

Şimdiden bu yolunda sana başarılar dilerim!

Bak dostum ben sayısalcıyım şu an 12. sınıfım. Geçen sene 11. sınıftayken arkadaşımın deneme netleri 45-50 civarıydı benim de 65-70 arasındaydı. İkimiz de 11. sınıfa kadar kitap yüzü açmamıştık başımızı oyundan kaldırmamıştık o yıla kadar. Sana şöyle anlatayım durumumuzun vahimliğini kesirli iki işlemi birbirine nasıl böleceğimiz bile bilmiyorduk. En son LGS için ders çalışmıştık. O arkadaşım bir anda derslerine istikrarlı bir şekilde çalışmaya başladı belki ders çalışma süresi10 saat değildi ama her gün aksatmadan belli bir saat çalıştı senenin başında netleriyle dalga geçtiğim arkadaşım 2-3 ay sonra bana 5-10 net fark atmaya başladı. Yani diyeceğim şu istersen dipten başla istersen orta seviyeden başla istikrarla çalışırsan, özgüvenini yitirmezsen her şekilde başarırsın. Zaten eşit ağırlıksın AYT fen gibi bir zorlukla karşı karşıya değilsin. Yıl içinde 11 matematiğini halleder yandan da TYT götürürsün. Bilgisayardan da gerçekten uzaklaşmak istiyorsan kendi iradenle bunu yapmak çok zor ben bunu deneyimledim yani halinden çok iyi anlıyorum hem Valorant oynuyordum hem de mobil oyunları başımı kaldırmadan oynuyordum inanır mısın bilmem ama günlük ekran sürem minimum 10 saatti bir büyüğünden iste kendimi kontrol edemiyorum de zaten yardımcı olurlar ben bu şekilde aşabildim oyun bağımlılığımı. Bir süre sonra canın hiç istemiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…