YKS'ye hazırlanacağım

enes_sari

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mezunum ve YKS'ye hazırlanmaya karar verdim. Hedefim Gaziantep Universitesi İngilizce dil bilgisi ve edebiyatı(taban puan 2023 = 372,34759 ).
nedenleri ise;
  • Dil öğrenmeyi seven birisiyim, İngilizcemi zamanla iyi noktalara getirdim; (Duolingo'da 139 günlük seriye sahibim)Japonca da öğrenmiştim biraz hiraganada uzmanlaştım biraz da katakana öğrendim.
  • Gaziantep'de yaşıyorum ve evim tramvay durağının yakınındadır bu sebeple Gaziantep universitesine ulaşım sıkıntım yoktur.(or 15-30dk)
  • Biraz sosyel çevre edinmek; network edinemek istiyorum.(ortam falan kurmak umurumda değil ergen ergen şeyler bayıyor)
  • Normalde okumayı düşünmüyordum ama baraj kalktı ve böylece aklımda kıvılcım oluştu ve neden olmasın dedim. Çok da zararı olmaz zaman bol.
Öncelikle bölümden hiçbir beklentim yok zaten diplomanın dünya çapında bir değeri yok anlatmama gerek yok
Beklentim okuduğu bölümü seven yani iyi, boş şeylere takılmayan hayatın tadını çıkarmaya bakan insanlarla tanışmak.
İngilizcemi geliştirmeme bir katkısı olur mu hiç bilmiyorum.

Yapacaklarım:
  • Sürekliliği hedef alacağım(bir gün 7 diğer gün 2 saat çalışmak yerine iki günde 3 saat çalışmak), derince çalışmaya odaklanacağım.
  • Matematik ve fen bilimlerinde hiç iyi değilim sayısalım kötüdür bu yüzden Türkçe ve sosyal bilimlere odaklanacağım belki onlarda uzmanlaşınca Matematiğe 4-5 net almak amacıyla çalışabirim.
  • İngilizce Vocabulary'ye odaklanacağım grammer bilgim oldukca iyi sadece pratik gerekli.
  • Türkçe ve sosyal bilimler konusunda da temelim yok. Önce YouTube'dan konu anlatım videolarına odaklanacağım sonra soru çözmeye.
Peki siz ne önerirsiniz; kaynak bakımından falan. YouTube'da hangi hocaları önerirsiniz sosyal ve Türkçe için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…