YKS'ye hazırlanamamak

Dostum, moralini yüksek tutup kendi koyuvermemelisin.
Eğer üniversiteye gidip kendini geliştirip donanımlı bir eleman olursan ülkene faydalı olursun.
Öyle olduğunda depremzedelere daha çok yararın dokunur.
Bu düşünce motive etsin seni.
Göçük altında kalan vatandaşlara sorsak okumanı kendini kurtarmanı onlar da isteyecektir. Emin ol.

Merhabalar bir öğretmen olarak sana şunları söyleyebilirim. Bu yaşanan acıları görmezden gelememen duyarlılığını gösteriyorki bu iyi bir şey. Çünkü bu yaşadığımız yıkımın, acıların sebebi duyarsız, yozlaşmış, çıkarcı insanların eseridir. Bu yaşanan acıları ilham kaynağın haline getirebilirsen eğer. Her boşluğa düştüğünde tutunabilirsen bu acılara, hatırladıkça daha büyük bir inançla daha çok çalışarak mücadeleni sürdürürsen eğer yolun sonunda bu acıların tekrar yaşanmamasını sağlayabilirsin. Bu mücadele de üniversite sınavı çok küçük bir engel, yolun başlangıcı daha. Bu ülkenin senin gibi duyarlı fakat aynı zamanda eğitimli, donanımlı, dürüst, ahlaklı, Bilge, çalışkan, vatanını seven, bayrağına aşık gençlere ihtiyacı var. Üniversite sınavını nasıl kazanacağım diye sorma, bir ulusun yazgısını nasıl değiştirebilirim diye sor kendine. (Atatürk kendine bu soruyu sorduğunda senin yaşlarındaydı) Bu enerjiyi hissedebilirsen eğer karşına çıkabilecek bütün engelleri aşabilecek güce sahipsin demektir.

Hocam bu güzel ve motivasyonlu yazınız için teşekkür ediyorum. Ve dediklerinizin hepsine de katılıyorum, sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…