Hoca tercihi tamamen size bağlı. X Hoca Y Hoca'dan iyi değil. X Hoca sizin için Y Hoca'dan iyi. Her dersten 3 hocadan 2'şer ders izleyin. Değerlendirip tercih yapın. Bundan 2 ay sonra biraz temeliniz oluşacak. O vakit tekrar aynı bu şekilde 3 hocadan 2'şer ders izleyin. Bu sefer size zor/ağır gelen hoca daha normal gelecek. Seviye atlamak için o hocadan izlemeye devam edersiniz.
Her şeyde sıfırım derken ortaokul matematiği dahilse ilk iş onu halledin. (Sayısal, eşit ağırlık, sözel, dil fark etmez. TYT mat için lazım) İnanın üniversite yaşına gelmiş biri için öğrenmesi çocuk oyuncağı olacak. Olmazsa da yapacak bir şey yok bir tık öğrenmek zorundasınız.
Eğer dil okuyacaksanız dil sınavı odaklı şeyleri boş verin onlara son 3 ay bakarsınız. Dümdüz İngilizce öğrenin. Ben sayısalcı olmama rağmen kendi İngilizce bilgimle 69±1 net yapmıştım. TYT sıralamasıyla birleşince 3300 yaptı. Hem tüm yılınızı harcayıp hem İngilizce öğrenememiş olmayın. Dümdüz İngilizce öğrenin.
Sözel ve eşit ağırlık için şahsen önerim yok.
Sayısal okuyacaksanız da açıkçası öyle çok bir şey yok. Piyasada ad yapmış üç beş tane düzgün kaynak var. Bunlardan aklıma gelenler: (Kolay değiller, yeni başlayanlar için çok da mantıklı değiller yani ama benim bildiklerim bunlar)
- 345 Yayınları: Kimya, matematik ve fizik.
- 3D Yayınları: Matematik.
- Palme Yayıncılık: Kimya ve biyoloji. Özellikle biyoloji.
Bunlar önemini kaybetmiş olabilir. Benim dediklerime itiraz eden olursa onları dikkate alabilirsiniz ben 2 sene öncesinden hatırladıklarımı söylüyorum. Dersleri de yanlış hatırlamış olabilirim diğer cevapları bekleyin.
Son olarak ise motivasyon. Bundan 4-7 ay sonra ÇÖKECEKSİNİZ. Ben herkesin motivasyon kaybettiği dönemde normal takılıyordum. Bana 2 ay geç vurdu.

Herkesin olayı farklı ama herkes eninde sonunda "burnout" oluyor. O vakit geldiğinde moral bozmayıp biraz dinlenip yeniden başlamak lazım. Ya da o aşamaya gelmeden rahatlamak lazım. Bunu kendiniz ayarlayacaksınız.
Bu motivasyon mevzusu için en önemli şey
bence ders programı. Dershaneye gitmeyeceksiniz büyük ihtimalle. Başlangıç için her dersten 8'er soru gibi gayet kolay bir program hazırlayın. Birkaç hafta böyle devam edin. Eğer kolay geliyorsa bunu 10'a, 12'ye, 15'e çıkarabilirsiniz. Bu birkaç haftadan sonra planı her gün her ders şu kadar soru yerine şu günler şu derslerden şu kadar soru şeklinde farklı günlerde farklı dersler olacak şekilde değiştirin. Bir ders 2 günden fazla arayla denk gelmesin. Maksimum 2 gün o dersten soru çözmeyin. Mümkünse 1-2 soru bilse olsa normalde o gün çözmeyeceğiniz derslerden soru çözün ama bu kadar disiplinli çalışmak bayağı zihinsel güçlülük gerektirir. Çok da kasmaya gerek yok.
Ayrıca aklıma gelenler:
- Geometri çok çabuk unutulur. YKS'ye 3-4 ay kalana kadar geometriye başlamayın. Başladıktan sonra haftada Max 1/2 gün ara verebilirsiniz. Her gün çözmeniz gerekiyor. Güvenin bana şimdiden haftada 100 soru çözseniz en ufak anlamı yok her gün çözmedikten sonra. Geometri sonranın işi. Eğer dersleriniz yetişmiyorsa son 2 aya bile bırakabilirsiniz. Diğer dersleri kurtarmak için 8 soruyu falan çöpe atabilirsiniz. Stratejik düşünmek, fayda/zarar analizi yapmak önemli.
- Edit: Her hafta sonu bir deneme çözün. Mümkünse bir dershaneye sadece denemeler için kaydolun. Bunu sağlayan bir platform vardı ne olduğunu maalesef hatırlayamadım. Bir yıl boyunca anlaşmalı oldukları dershanenin birinde sadece denemelere giriyorsunuz. Böyle bir yere üye olun. Yaklaşık sınav deneyimini her hafta yaşayın. O denemelerde çözemediğiniz HER soruyu baştan sona tekrar tekrar anlayana kadar inceleyin. Soruları anlamak için yapay zekâdan yardım alın.
- Kendinize güvenin. Bu sorular sizin yaşınızda insanların çözebilmesi için tasarlanıyor. Evet maalesef sistem çok ağır ve adil değil. Ama bu yüzden çok çalışmanız gerekiyor ve hedefiniz ne olursa olsun imkansız değil.
- ŞİMDİ ÇALIŞMAYA BAŞLAYIN. Pazartesi değil, 2 gün sonra değil. Birkaç saat sonra değil. ŞİMDİ. (Soru çözmek zorunda değilsiniz video izlemeye başlayabilirsiniz.) Daha önümde 10~ ay var deyip 2 ayınızı kaybetmeyin. Benim yapmış olduğum bir enayiliktir mesela. Siz yapmayın.
İyi çalışmalar, kolay gelsin.