YKS'ye nasıl çalışılır?

deathflow581

Hectopat
Daha fazla  
1755891919332.png

YKS'ye öylesine girdiğim bu sene az çalışma ile sonucum böyle. Bu sene 339 bin olan sonucumu en az 299 bine çekmem zorunlu, bu hedefim kolay mı zor mu bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini biliyorum sanırım. Fakat biyoloji denen illete nasıl çalışacağımı bilmiyorum. YouTube'deki hocalar çok uzun, çok detaylı anlatıyor. Ben de cici biyoloji diye bir kanal buldum ve ondan dinleyeceğim. Az detaylı videolar ve hem kısa hem hoşuma giden türde bir anlatıma sahip. Önerir misiniz o kanalı? Ve biyoloji konularını nasıl aklımda kalıcı hale getiririm? Bu arada sayısalda ilk 300k ya girmem gerçekten zorunlu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum az çalışma ile bunu yapmış biri için 300k çok kolay. Her bir netin çok kıymetli olduğu yüksek rekabet daha yüksek sıralamalarda dönüyor. İlk 100k gibi başlayıp giderek artıyor gibi düşünebilirsin. En sevdiği ders biyoloji olan biri olarak söylüyorum:
Biyoloji çalışmak adına yapabileceğin en iyi şey düzenli olarak çalışman. Örneğin yatmadan hemen önce öğrendiğin bilgiler uyku anında zihnine daha iyi kaydolur. Video da bir tercih ama ben yazarak çalışmayı daha çok seviyorum ve bunun üzerinden örnek vereceğim. Herhangi bir kaynak olabilir ama ben bu yazılı kaynağın MEB ders kitabı olmasını şiddetle tavsiye ederim. Buradan her gece uyumadan hemen önce 15-20 dk kadar biyoloji oku. Anlayarak kendini vererek okumaya çalış. Eğer biyolojiyi sevmeyen biriysen videolar senin için uzun gelicektir çok doğal. Konuyu ufak ufak parçalara bölerek çalış. Mesela bir gece vücudun enerji elde etmek için kullanacağı ilk kaynak olan karbonhidratları ve bunların çeşitlerini çalış. Aç önüne oku monosakkarit-disakkarit diye sırayla. Her gece bunu yaparak bir konuyu bir kaç günde bitirebilirsin. Baktın hızlı gidiyor aynı yerleri tekrar okuyarak cilalamış olursun. Kısa zaman ayırarak etkili biyoloji çalışabilirsin böylelikle. Bunun yanında çok kaynak almana gerek yok. Biyotik tavsiyemdir al geç. Konular bittikçe, tekrarlar yapıldıkça oradan çözersin soruları. Onu da aynı şekilde parçalara ayırabilirsin. Biyoloji böyle devamlı ve tekrar tadında çalışılır. Diğer dersler gibi not tutmak ciddi zaman kaybıdır benim gözümde çünkü notlardan ibaret bir ders zaten.

Eki Görüntüle 2560936

YKS'ye öylesine girdiğim bu sene az çalışma ile sonucum böyle. Bu sene 339 bin olan sonucumu en az 299 bine çekmem zorunlu, bu hedefim kolay mı zor mu bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini biliyorum sanırım. Fakat biyoloji denen illete nasıl çalışacağımı bilmiyorum. YouTube'deki hocalar çok uzun, çok detaylı anlatıyor. Ben de cici biyoloji diye bir kanal buldum ve ondan dinleyeceğim. Az detaylı videolar ve hem kısa hem hoşuma giden türde bir anlatıma sahip. Önerir misiniz o kanalı? Ve biyoloji konularını nasıl aklımda kalıcı hale getiririm? Bu arada sayısalda ilk 300k ya girmem gerçekten zorunlu.
Aslında biyolojiyi çözmeden bile istediğin sıralamayı sadece matematikle dahi yapabilirsin dostum. Eğer ezberle aram yok diyorsan şu anki netini korusan yeterli. TYT netin yükselmeyecek bir yerde değil orda da sadece matematik netini artırırsan bile çok iyi yerlere gelebilirsin. ilk 100k dışındaki bir sıralama için bir dersten fedakarlık yapabilirsiniz ve biyolojide zorlanıyorsanız bu o olabilir.

eğer niyetiniz ilk 299k ise çok çok mantıklı olur hocamın da dediği gibi. Hatta bu gözle bakınca şunu da yapabilirsiniz. TYT nin getirisi malesef ki AYT nin yanında çok az. Bence tyt çalışmak yerine bu bir yıl boyunca sadece AYT matematik çalışırsanız 299k'dan çok daha iyi bir sonuç da elde edebilirsiniz. Matematik yapan kazanıyor yapamayan kaybediyor bu sınavı malesef. Yani bir dersten ödün vermek yerine tek bir derse yoğun şekilde çalışarak da istediğiniz sıralamayı yapabilirsiniz.

Netlerine bakılacak olursa temel bir öğrenci değilsin, az çok bir şeyler biliyorsun ki bu sana vakit kazandırır ve öne geçirebilir.

Bunu iyi kullanman gerek, misal Türkçe temelin varsa bu sınavda yapamamış olabilirsin. Türkçe için gidip ayrı ayrı kaynak alıp çözmek yerine direkt denemelerden başlayabilirsin. Haftada 3 tane olabilir.

Matematikte ilk 12 konu gibi konuları biliyorsun yüksek ihtimal ki netlerinde oradan gelmiş sanırım, bu da bir avantaj oturup 3 kaynaktan birden ilk 12 konuyu taramakla vakit kaybetmeyeceksin. 345 gibi bir kaynağı al, çözmeye başla. Yapamadığın konuları izlersin.

Sosyal de gayet normal, çalışmadan yapılabilecek netler ki zaten sosyal 1 haftadan vakit ayırılabilecek bir alan değil. Son aylar halledersin.

Fende ise netlerin hangi derslerin hangi konularından?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı