YKS'ye nasıl hazırlanılmalı?

Dr. Who

Hectopat
Hocamlar, merhaba. Geçen sene hiç çalışmadan 475K gibi çok kötü bir sıralama yaptım. Sınava şu an 8 ay gibi bir süre var ve hedefim, Yönetim Bilişim Sistemleri’ni iyi bir üniversitede okumak. Ders çalışırken bir programım yok; aslında çalışmayı gerçekten bilmiyorum. Nasıl program yapılabilir ve sınava yönelik nasıl ilerlenilir, bunu öğrenmek istiyorum.

Biliyorum, burada herkes rakibim ama biliyorsunuz ki ekstralar bizi öne ya da arkaya geçirecek.

Şu an birkaç gündür başladım ve şunları yapıyorum:

Günde en az 30 soru paragraf çözüyorum.

Görkem Şahin’den TYT Kimya izledim (ilk 3 videosunu, not alarak).

Coğrafyanın Kodları’ndan da Haritalar Kampı’nın 5. günündeyim.

Sizlerden ricam, izlediğiniz herkese hitap eden hocalar varsa önerilerinizi ve çözdüğünüz kaynakları paylaşmanız.

Merhaba iyi günler bende Yönetim Bilişim Sistemleri'ni istiyorum SAÜ'den
Günlük paragraf ve problemlerini çöz 30 paragraf 30 problem fix olsun her gün
TYT fen için erken başlamışsın bir zararı yok ama sana tavsiyem ocaktan sonra başlaman daha akılda kalıcı olur ve programını kendin ayarlıyacaksın kimseye ayarlatma sen çözüceksin sonuçta

Matematik için Eyüp b 3D vdd TYT kitabından gidebilirsin ilk 12 konuyu bitirdikten sonra bu kitabın AYT halini satın alıp ona başla

Hocam eklemeyi unutmuşum, matematiğim sıfır neredeyse elimde bıyıklı matematiğin 10 günlük temel kampı var. Onun 4. gününe gelmistim geçen sene sonra çok uzun geldi ve bir yerde tikandim salmistim.
Problemleri matematik olmadan çözülebilir miki.
Hocam program ayarlayamiyorum böyle bir sıkıntım var.
Bıyıklınin 55 günlük TYT kamp kitabı var.

Temel atma kitabını ilk olarak bitirin ondan sonra 55 günlük kampa başla ve dostum daha nice kamplar bitircez 10 günlük kamp sana uzun gelmemeli.

Temel atma kitabını ilk olarak bitirin ondan sonra 55 günlük kampa başla ve dostum daha nice kamplar bitircez 10 günlük kamp sana uzun gelmemeli.
Hocam çok haklısınız ama orada tikaninca sinirim bozuldu ve bırakmıştım dediğiniz gibi yapacağım yarın başlayacağım kaldığım yerden devam ederek. Peki dediğim gibi problemleri sıfır matematik ile çözülebilir mi yoksa tamamen mantıkla alakalı mı cidden bilmiyorum hiç. Peki diğer dersler için ne önerirsiniz?

Bence temel atma kitabını bitirin öyle bir yavaş yavaş balayın baktınız çözemiyorsunuz TYT kampına devam edin.

Hocam bence önce program nasıl yapılır onu bilmeniz lazım.

Günde en az 6-8 saat çalışabildiğinizi varsayarak şunları söyleyebilirim:

1 - herhangi bir şeyi rutine bindirmek yerine, önce o şeyi öğrenmemiz gerekir.

Yani siz eğer ki paragraf nasıl çözülür bilmiyorsanız bir paragraf kampı ile kolay bir kaynaktan paragrafın önce nasıl çözüldüğünü öğrenmeniz lazım.

Sonradan rutine bindirirsiniz. Bu sadece paragraf için değil, problemler ve geometri için de aynı.

2 - her gün 5-6 derse bakmak yerine (rutinler haricinde) günde 2 ya da 3 derse bakın.

Kafanız karman çorman olur ve bunalırsınız. Onun yerine rutinler haricinde günde 2-3 derse bakmak çok daha mantıklı.

3- 6+1 metodunu kullanın.

Haftanızı planlayın. Kendinize bir off-day belirleyin.

Haftanın kalan 6 gününde yapmadığınız çalışmaların hepsini bugün yapmak zorundasınız.

4 - haftanın 1 gününü deneme yanlışlarına çalışmak ve konu tekrarına ayırın.
Bence bu günü, her TYT denemesi çözdüğünüz günden önceki gün yapın.

Hoca ve kaynak önerilerine gelirsek:

Matematik:
TYT için sevdiğiniz hocayı izleyin. Temel atmak için bıyıklı 10 günde kamp kitabı ve 55 günde kamp kitabı varmış elinizde.

Bu 2 kitabın yanına 345 ve orijinal alın.

Önce 10 günlük kamptan konuyu dinleyip Vdd'den soruları bitirin.

Ardından 55 günlük kamptan konunun tamamını bitirin.

Sonra 345'ten kolay soruları, ardından orijinalden sarı testleri, ondan sonra 345'ten zor soruları ve en son Orijinal'in mavi ve pembe testlerini çözün.

Bunu ilk 12 konu bitene kadar yapın. İlk 12 konu bitince tek değişecek şey 10 günlük kitabın bitecek olmasıdır.

AYT için kesinlikle önerebileceğim 3 kaynak şunlar olur:

3D vdd, 345 ve orijinal. Eğer çok yüksek derece hedefiniz varsa (ilk 100 gibi) ekstradan barış çelenk veya 3D (normal) alabilirsiniz. Onun dışında ilk 20k için bu 3 kaynak yeterli.

Yine TYT matematikte anlattığım şekilde çözün.

Hoca olarak: Eyüpb kesinlikle öneririm. Sevmeseniz bile en kötü ihtimalle soru çözümlerini izleyin.

Rehberime bakabilirsiniz.

geometri için:

Acil geometrinin ilacı + 345'in 1. ve 2. geometri kitabı + orijinal geometri kitabı.

Bunu da yine normal matematikten çözdüğümüz şekilde çözeceğiz. Yani birinin kolayı diğerinin kolayı sonra birinin zoru şekliyle. Kolay olan ilaç, orta olan 345 ve zor olan orijinal.

Not - 345'in 2 kitabını da alma sebebimiz: 1. kitap %80 TYT %20 AYT, 2. kitap %20 TYT %80 AYT içeriyor.

Yani bir konuyu dinlediğinizde her 2 kitapta da soruları yok. 1 kitapta soruları var.

Playlist olarak kenan kara 0 geometri önerebilirim.

Burada şöyle diyeceğim: Üçgenleri bitirdiğinizde deneme Deposu'nun üçgenler denemelerini alın ve birkaç günde bitirin.

Sonrasında konulara normal şekilde devam edin. Üçgenleri bitirince artık kenan kara 0 değil de kenan kara normal playlist ile devam edebilirsiniz.

fen için:

Sanırım EA'dan gireceksiniz. Fen'i son 1-2 aya bırakıp aşağıya bıraktığım beleş konuları kolay-orta düzey bir kaynaktan temizlerseniz çok iyi olur, çok öne geçersiniz.

Biyoloji

-Canlıların temel bileşenleri (25 dk)
-Hücre ve Organelleri (25 dk)
-Canlıların Sınıflandırılması (20 dk)
-Hücre bölünmeleri ve üreme (1 saat)
-Kalıtım (50 dk)
-Ekosistem Ekolojisi (10 dk)

Toplam : 3 saat 10 dk

6 net garanti!

Fizik

-Madde ve Özellikleri (1 saat)
-Kuvvet ve Hareket (1 buçuk saat)
-Isı (2 buçuk saat)
-Optik (2 buçuk saat)
-Dalgalar (2 saat)
-Elektrik ve Manyetizma (2 buçuk saat)

Toplam : 12 saat

6 net garanti!

Kimya

-Kimya Bilimi (1 buçuk saat)
-Maddenin Halleri (1 buçuk saat)
-Kimyasal Etkileşimler (3 saat)
-Asit, Baz, Tuz (1 buçuk saat)
-Karışımlar (2 saat)
-Periyodik Tablo (1 saat)

Toplam : 10 saat

5-6 net garanti!

Total : 25 saat 10 dk

Soru çözümüyle birlikte : 2 haftada günde 3 buçuk saatle biter.

Not : Fizikte Dalgalar ve Optik en sona bırakılabilir.

Önce biyoloji, sonra kimya ve en son fizik yapılmalı.

Bazı konuları direkt geçip çalışmasanız da olur.

sosyal için:

Tarih'te AYT tarih çalışırsanız TYT tarih netiniz de artar. Bu din kültürü ve felsefenin birazı için de geçerli ancak coğrafya için kesinlikle değil.

Şu an doğru çalışıyorsunuz coğrafyayı. Önce haritalar kampı, sonra kritik konular kampını çalışabilirsiniz.

edebiyat için:

Ben sayısalcı olduğum için burada pek bir şey diyemem.

@sanes hocam size yardımcı olacaktır.

Hala kafanıza takılan bir şeyler varsa çekinmeden sorun.

Söylenecek pek söz kalmamış, elinize sağlık hocam

EA'cı olduğunuz için vereceğim tavsiye şu olabilir, matematik matematik matematik. Bir eşit ağırlık öğrencisine sınavı kazandıran, derece yaptırtan şey matematiktir. Sayısalcılar da olduğu gibi AYT FEN yükünüz olmadığı için TYT'de biraz daha fazla yüzmeniz size sıkıntı oluşturmaz tabii bu süreçte AYT Matematiğe de başlamanız gerekir.

Edebiyat'a şu an çalışayım kafasına girmeyin, çok çabuk unutuluyor mezun tavsiyesidir

Hocam günde maksimum 3 ders çalıştığımızı farz edelim bunların hangisi sayısal, sözel olmalı yani sözel+sayısal+sayısal gibi mi mesela chatpgtye izleyeceğim derslerin konu videolarıyla kaynakları atsam güzel bir problem çıkarabilir mi sizce veyahut nasıl çıkarabilirim mesela yarın 9-10 gibi kütüphaneye gidip ilk olarak 30 tane paragraf soru çözümü yapmayı planlıyorum ama baktım ki paragraftada eksiklerim var nasıl çözülmesi konusunda deniz hocadan paragraf taktikleri izleyebilirim sonrasında yanlışların video çözümünu izleyip matematiğe geçmeyi planlıyorum. Mesela gün gün gidilmeli mı yoksa direk bir sonraki videoya mı geçmeliyim. Sonrasında coğrafya harita kampından devam not alarak ilerliyorum burada kaynak bulamadığım için videodaki soruları kendim durdurup çözüyorum. Sonrasında kimyadan da ilk üniteyi bitirmeyi çalışıyorum yine not alaraktan. Şu anlık yarın için böyle bir şey çıktı isterseniz kimyayı bırakabilirim dediğiniz gibi full matematik+coğrafya+dil bilgisi başlayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…