YKS'ye sıfırdan nasıl başlanır?

RedStrawberry

Hectopat
19 yaşındayım, 1 ay sonra 20 olacağım. 2027 YKS için hazırlanmak istiyorum. Liseyi açıktan okudum, temelim yok sayılır. Ezberim fena değil, sözeli hallederim diyorum. Bugün paragraf çözmeye başladım, 20 paragraf çözeceğim her gün. Sayısal mı, eşit ağırlık mı girsem bilmiyorum. Ailevi sorunlar, yakınımı kaybetmem, sağlık sorunlarım, tedavim derken bu zamana geldim. Matematikte 4 işlem var, o kadar. Bıyıklı Matematik ile temel atmak istiyorum. Sizin başka önerileriniz varsa dinlerim. Şu an matematikte temel atma hedefim var, rahat rahat çalışayım diyorum ama sözel ve diğer derslere ne zaman, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Günde 4-5 saat çalışabilirim, 7-8 ay işte çalışmam gerekiyor maalesef.
Matematikte başarılı olabilirsem hemşirelik istiyorum en azından devletin her daim atama yaptığı bir bölüm.

Hemsire olacaksan sayisal okuyacaksin. Biyoloji ve kimya caliş. Ayt icin ikiside calisilirsa yapilabilecek dersler. Fizik zor direk soyliyeyim. Fizik ayt konularina bak. Kolaylari cozmeye calis. He dersenki anlarim yaparim o zaman hepsine calis. Sadece fenden 20 net yap. Ayt matematik ise tamamen sana bagli. 60 tyt 30 ayt yap ama su ands yigilma olacak. Buyuk ihtimalle siralamalar cok dusecek. 100k ile alan bolum 70 60k ya kadar dusecektir. Eger istanbul ankara gibi sehirlerde okuyorsan sıkınti.

Eşit ağırlık olarak önerebileceğin bölüm var mı hemşirelik için üniversite çok sorun olur mu nasılsa KPSS gireceğim Ankara'da yaşıyorum ama burada sıralamalar zor şehir dışı bakacaktım.

Esit agirlikta bolumleri bilmiyorum. Ben sayisal icin hakimim. Universite sorun olmaz belki sartlar sorun olabilir. Ama sonuc olarak dedigin gibi KPSS de bitecek olay.

Esit agirlikta bolumleri bilmiyorum. Ben sayisal icin hakimim. Universite sorun olmaz belki sartlar sorun olabilir. Ama sonuç olarak dedigin gibi KPSS de bitecek olay.

Teşekkür ederim şu matematiği yapıp temeli oturtursam gerisi gelir.

Teşekkür ederim şu matematiği yapıp temeli oturtursam gerisi gelir.
Gelir. Duzenli calissanda olur. Bak mesela ben gecen sene 0 calisma ile sayisal 810k yaptim. Obp 880k ya atti. Gayet yapilabilir. Bu senede yeni basliyorum. Benim hedef tyt 60 ayt 35 - 50. Bende hemsirelik dusunuyorum cunku cok mantikli. Devlettesin , ne yapacagin belli. Bir de yesil pasaport olayi var. Tek sıkıntı insanlarla ugrasacaksin. Ama 70k icin deger bence.

Teyzem hemşire ve çok rahat 21 yaşında üniversiteye başlayacağım için üzülüyorum sosyalleşirin umarım yaşıtlarım var mı bilmiyorum geriliyorum ama en önemlisi başarısız olursam çökerim başka bölüm yazarım ama sağlık isteme sebebim atanması kolay.

21 yas sorun degil. Universite cok garip ortam. Emin ol kimse yasina bakmaz arkadaslikta gayet kurulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…