YKS'ye tekrar girip yatay geçiş yapılır mı?

emirhan205

Femtopat
Daha fazla  
Selam dostlar, şimdi ben Arapça hazırlık üniversitede okuyorum. YKS puanim az olduğu için sene sonu YKS'ye girip aynı bölüm başka kuruma geçmek istiyorum. Sene sonu girdiğim YKS puani ile yatay geçiş yapabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinmi YKS'ye bir daha girdiğimde ki puan ise yaramiyor mu bir de hazırlık okudum diyelim sonra YKS'ye girdim o puanla aynı bölüm başka üniversite yeni kayıt yaptiriyorum yine hazırlığı zorunlu tutarlarmi.

İngilizce sınavına girersin geçemezsen hazırlık okursun evet eğer zorunluysa. Üniversiteden üniversiteye değişebilir belki ama çok ihtimal vermiyorum, üniversitenin sayfasında bilgi vermişlerdir. Başarıya bağlı yatay geçişte girdiğin senenin puanını alır.

İngilizce sınavına girersin geçemezsen hazırlık okursun evet eğer zorunluysa. Üniversiteden üniversiteye değişebilir belki ama çok ihtimal vermiyorum, üniversitenin sayfasında bilgi vermişlerdir. Başarıya bağlı yatay geçişte girdiğin senenin puanını alır.
Peki puanim yetmiosa not ortalamasi ile gecebiliyormuyum

Peki puanim yetmiosa not ortalamasi ile gecebiliyor muyum?

Dostum bir araştırıp konuyu açsaydın keşke, iki farklı yatay geçiş var biri başarıya dayalı biri ek madde 1.
Başarıya dayalı yatay geçişte ÖSYM puanın X 0, 6+not ortalaman X 0,4 olması lazım, ek madde 1 ise sadece girdiğin sene olan puanın ile not ortalamandan bağımsız olarak geçiş yapabilmen. Sadece ortalamanla yatay geçiş yapamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı