Öyle birşey yok hocam. Kendimde DGS liyim. O kurallarda belirli çerçevelerde YÖK ün belirttiği kurallar var aslında. Hatırladığım kadarıylşa atıyorum 100 öğrencisi var bölümün diyorki bu sayının yüzde bilmem kaçı kadar öğrenci alma zorunluluğu var vs vs. Ayrıca sayı düşük olsa bile üniversite sayıcı çok arttı ve geçebileceği bölüm çeşitlilliği çok fazla. Uluslararası ilişkiler okumadı ama uluslararası ilişkiler ve işletme okudu, işletme yönetimi veya ticaret okudu. Bunların herbiride zaten çok benzer bölümler olduğundan aynı değerlendirilebilir. Kontejyana takılmaya gerek yok.
Hocam sen pesetmişsin ben sana ne anlatıyorum bilmiyorum ama, DGS neymiş bir araştır kolaymı zormu öğren soru olarak ne soruyorlar gör. Ayrıca 5 türkçe 1 mat sorusuna eşdeğer. Baktığım kadarıyla 298 puan üstü devlet üniversitesi hemşirelik var.
DGS Puan Hesaplama 2024 - HESAPLAMA.NET Sitesinde ortalama bir puan hesaplarsın. 25 mat 40 Türkçe çözsen yerleşme ihtimalin var gibi görünüyor. 2 yıllık ortalamanı 70 kabul edersen. Kendin kurcala. DGS zor sınav değil. Heleki ilk 15 20 soru basit sorular oluyo. Hepside Mat 1 bölümü.