YKS'ye tekrar hazırlanılmalı mı?

karrenchester

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sn. Technopat üyeleri.

Ben banka ve sigorta (2 yıllık) öğrencisiyim. Sağlık meslek son sınıfta açığa geçtim. Hastanede 6 ay staj yaptım. Hemşirelik düşündüm, sayısal yapamıyorum diye vazgeçtim.

Çalışmak konusunda tembel değilim. Sadece hedeflerim konusunda kafam karışık.

Şu an okuduğum bölümden memnun değilim. Hemşirelik için YKS'ye tekrar hazırlanmak istiyorum. Sayısal hiç yapamıyorum.

Neler önerirsiniz?

Saygılar, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin mesleği yapmak senin için en iyisidir daha fazla zaman kaybetmeden çalışmaya başla.

DGS ile sayısal bölümlerde 2 den 4 yıllığa çok daha rahat geçiş yapıp daha iyi bölüm okuyabilirsin. Çok fazla sayılsal çözmeden.

Bu linkte bu anlatmaya çalıştığım bölümler var.

DGS ile geçmeyi de düşündüm aslında ama arkadaşın dediği gibi kontenjanlar çok az. Hem sayısal çözmeden hemşirelik kazanamam ki.

DGS'nin kontenjanları 1 veya2 oluyor yani çok daha zor.
Öyle birşey yok hocam. Kendimde DGS liyim. O kurallarda belirli çerçevelerde YÖK ün belirttiği kurallar var aslında. Hatırladığım kadarıylşa atıyorum 100 öğrencisi var bölümün diyorki bu sayının yüzde bilmem kaçı kadar öğrenci alma zorunluluğu var vs vs. Ayrıca sayı düşük olsa bile üniversite sayıcı çok arttı ve geçebileceği bölüm çeşitlilliği çok fazla. Uluslararası ilişkiler okumadı ama uluslararası ilişkiler ve işletme okudu, işletme yönetimi veya ticaret okudu. Bunların herbiride zaten çok benzer bölümler olduğundan aynı değerlendirilebilir. Kontejyana takılmaya gerek yok.
DGS ile geçmeyi de düşündüm aslında ama arkadaşın dediği gibi kontenjanlar çok az. Hem sayısal çözmeden hemşirelik kazanamam ki.

Hocam sen pesetmişsin ben sana ne anlatıyorum bilmiyorum ama, DGS neymiş bir araştır kolaymı zormu öğren soru olarak ne soruyorlar gör. Ayrıca 5 türkçe 1 mat sorusuna eşdeğer. Baktığım kadarıyla 298 puan üstü devlet üniversitesi hemşirelik var.
DGS Puan Hesaplama 2024 - HESAPLAMA.NET Sitesinde ortalama bir puan hesaplarsın. 25 mat 40 Türkçe çözsen yerleşme ihtimalin var gibi görünüyor. 2 yıllık ortalamanı 70 kabul edersen. Kendin kurcala. DGS zor sınav değil. Heleki ilk 15 20 soru basit sorular oluyo. Hepside Mat 1 bölümü.

Son düzenleme:
Hocam haklısındır sınav zor değil ama kontenjan konusu kafamı karıştırdı. YKS'den hayli kolay deniyor.

Bir de şey sorayım: Sence bu bölümde herhangi bir sınıf birinciliği, ikinciliği ya da üçüncülüğü benim için Hemşirelik bazında yardımcı olur mu (burs vs.)?

Sayısal hiç yapamıyorum.

Sayısal yapmak için yeterince çaba gösterdiniz mi? Size soracağım bu olur. Belki de çalışma yönteminizde hata vardır çünkü sayısal, sözel gibi okunarak yapılabilecek bir ders değildir.

Sayısal yapmak için yeterince çaba gösterdiniz mi? Size soracağım bu olur. Belki de çalışma yönteminizde hata vardır çünkü sayısal, sözel gibi okunarak yapılabilecek bir ders değildir.
Yani evet gösterdim. Rehber Matematik'in Matematiğe İlk Adım kitabını alıp videolarla ilerlemeye çalıştım iyi de gidiyordu. Ama bi konuda asla anlayamadığımda bırakmıştım. Farklı hocaları da dinlemeliyim

Bu site nokta atışı tam sonucu veriyor bu arada. Geçen sene girenlerin sonuç belgesi ile karşılaştırabilirsiniz.
DGS'nin kontenjanları 1 veya2 oluyor yani çok daha zor.
Hayır öyle olmuyor. Bilginiz yok anladığım kadarıyla bu konu hakkında.

Kontenjanı 5 altı olan sadece 10 adet devlet üniversitesi var. Gerisi hepsi 5 üstü.

DGS zor bir sınav değildir, sayısal ile de alakası yoktur.
@karrenchester sen YKS girmek istesen dahi TYT'de DGS konularını göreceksin. Her türlü o derslere çalışmak zorunda kalacaksın. DGS genel olarak zorluğu ile değil rakip çokluğu ile bilinir. Bu sene girmiş birisi olarak söylüyorum sorular gayet her seviyeden insanın yapabileceği 3-5 ayda kazanılabilecek bir sınav. Kendini tam olarak verirsen yapabilirsin.

Ben AYT çalışamam diyor isen eğer iki yıllık Hemşireliğe geçiş olan bölümleri yazabilirsin. Bunlar da şöyledir; https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/DGS/tablo2_10052024.pdf buradan ''Hemşirelik'' araması yaparak geçiş yapabileceğin ön lisans bölümlerini görebilirsin.

Bir de şey sorayım: Sence bu bölümde herhangi bir sınıf birinciliği, ikinciliği ya da üçüncülüğü benim için Hemşirelik bazında yardımcı olur mu (burs vs.)?
Birincilik, ikincilik veya üçüncülüğün sana pek bir etkisi olmaz ancak DGS kapsamında ortalaman ne kadar yüksek ise o kadar rakip elersin. 0,6 puan bile 4 rakip filan eletiyor sana.

''Ben yapamıyorum, aman sayısaılım çok kötü. Aman Türkçe yapamam'' gibi kafalarda iseniz eğer bence en yakın sanayi veya ticarete atılabileceğiniz bir lokasyonda kendinize iş bulun. Uğraşmayacaksanız eğer üniversiteye bir şekilde gitseniz bile başarılı olamazsınız. Siz kendinize inanmadıktan sonra kimse size inanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…