YKS'ye tekrardan hazırlanmak saçma mı?

bekolosh

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sıfır çalışma ile sözel puanım 232 bin geldi. Bir yerlere girmeyi kesin olarak düşünürken bir anda daha iyi notu hak ettiğimi düşünüp anneme mezuna kalacağımı söyledim, hoş karşıladı hatta sevindi bile. Fakat sorun şu, 10 ay boyunca çalışsam iyi bir puan alacağımın farkındayım fakat arkadaşım bana, seneye daha fazla kişi gireceği için ilk 100.000'e de girsem geçen seneki sıralamamla aynı etkiye sahip olacağını söyleyip duruyor, ayrıca sözel için dershaneye gitmem de çok gereksizmiş, hal böyle olunca da kafam çok karıştı. Gerçekten sözel için dershaneye gitmek ve tekrardan sınava girmek saçma mı?

Sözel çalışmak için dershane boş iş fazla kişinin girmeside bir önem arz etmiyor yine çalışan yapıyor bende sıfır çalışma ile sayısalda 366k yaptım mezuna bırakacağım. Ama mezuna bırakmak sağlam bir çalışmayla meyvesini bol keseden yiyebileceğin bir şey.

Sana şöyle söyleyeyim eğer evde kendin çalışabileceksen dershaneye gitme ancak denemelere katıl kesinlikle. Ayrıca sözelde derece yapmak biraz genel kültürün varsa gerçekten kolay, çünkü hiç çalışmadan geçen sene sözelden 30 bin bu senede 9 bin sıralama yaptım. Emin ol sen daha iyisini yaparsın. Sağlam bir çalışmayla rahat derece yapabileceğini düşünüyorum.

Kesinlikle. Dershaneye 2 kere gitmiş biri olarak söylüyorum; dershane işi evde kendin yapabileceğine inaniyorsan gerçekten gereksiz. Dershane yerine evde çok daha iyi çalışabilirsin kendine güveniyorsan.

Evde iyi bir çalışma ortamı ile dershane arasında bir fark yok ve sınava tekradan hazırlanmak da saçmalık değil, mantıklı bir hareket.

Son düzenleme:
Peki AYT netlerin nasıldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…