YKS'yi ya başaramazsam korkusu nasıl geçer?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bu sene 12. sınıfım ve yarın malum okullar tekrardan başlıyor. Sözelciyim bu 2 haftalık tatilde elimden geldiğince çalıştım ama şimdi tekrardan sadece akşamları çalışabileceğim YKS'ye. Yetmezmiş gibi bir de stajdaki yorgunlukta olacak ve bu durumdan dolayı ya başaramazsam stresleri yine beni ele geçirdi. Neredeyse her gece ağlıyorum korkuyorum. Yaşadığım şehirden gidip ege veya Akdeniz üniversitesinde okumak istiyorum halka ilişkiler bölümü istiyorum. Ne yapacağım ben bu stresi nasıl yeneceğim?

Başarana kadar yenemezsin. Ayrıca ucunda ölüm yok bu kadar dert etme. Elinden geleni yapıyormuşsun zaten.

Hocam başarıp ne yapmayı planlıyorsunuz? Okuyup iyi para kazanan birisi var mı diyeceğim bilindik isimleri düşüneceksiniz. Okuyup çevrenizde 1 yıl içerisinde ev araba sahibi olan refah seviyesine erişecek kadar maaş alan istediği gibi harcama yapabilen bir tanıdığınız var ise ve gerçekten bunu okuduğu okula borçluysa söyleyin ben de sınava çalışayım birlikte gidelim rahat edelim.

O sınav her şey değil ve senin kaliteni senin seviyeni senin ne kadar zeki olduğunu belirleyemez. Sadece ne kadar ezber yaptığını test edecekler iyi ezber yapan daha iyi okula yazılacak.

YKS her şey değildir ve hiçbir şey de değildir. Hayat başkadır ve en büyük sınavdır. Realist olalım ve sorduğunuz soruya cevap verelim:
Deneme çözerek deneme çözerek deneme çözerek. Böylece ortalama netleriniz sınavdaki netiniz olacaktır. Sınavda ekstra bir şey yaşamamışsanız çözdüğünüz denemelerden farklı olmayacaktır. Yani siz ne kadar fazla deneme çözer ve yanlışlarınızı irdelerseniz YKS adına bu korku üzerinizden kalkacaktır. Çünkü her bir deneme bir sınav provası demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…