Merhaba öncelikle geçen bilgisayarım oyun yükledikten sonra CS:GO oynayayım diye oyuna girdim. Ve 10 dk sonra oyunun 10 FPS düştüğünü gördüm(MSİ GTX970) baktığımda CPU %100 kullanılıyordu ve adı Random olan bir uygulama CPU'yu tüketiyordu. Resmen fare imleci falan donarak gidiyordu ve dosyanın konumu %temp%<'deydi sildiğimde 10 dk sonra yine geliyor. Görev yöneticisinden görevini sonlandırdım. Ve virüs taraması yaptım(Kaspersky ile). Virüse dahil hiçbir şey söylemedi. Bilgisayara format atacam. Formattan önce Buraya da danışayım dedim. Belki bilen birileri vardır. Lütfen bilen birileri varsa yardım etsin.
@Buğrahan Türkmen
Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarını kapat. Protection ayarlarındaki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.
Malwarebytes Anti-Malware: Free Anti-Malware & Malware Removal
Buna rağmen sorun çözülmezse bilgisayarında virüs olduğunu düşünmüyorum.
Antivirüs yüklemek sizin aklınıza virüs bulaştıktan sonra mı geliyor? Verileriniz, bilgileriniz önemli değil mi?
Büyük ihtimal bitcoin türevi olduğundan Kaspersky birşey dememiş olabilir veya uyarmıştır ama dikkate almamışsındır.
İmzamdan sistem tarama 1 ve 2 sonucunu paylaşın.