YÖK Atlas ne zaman güncellenir?

Ek tercihler sonuçlanınca resmi olarak yayımlanır diye tahmin ediyorum.

Hocam sanırım siz işletme bölümüyle ilgili bir konu açmıştınız yanlış hatırlamıyorsam ben de bu sene işletme kazandım. Biraz kaygılarım var işsizlik Türkiye'de çok fazla mezunu olması vs gibi durumlardan dolayı sizde son durum nedir acaba?

Evet hocam ben işletme hakkında konu açmıştım. Ailem yurtdışına Türk örgü ipi ihracat ediyor ve satıyor, bu nedenle nasipse seneye işletme okuyup bu ticaret işini devam ettirmeyi planlıyorum. Ailem de işletme okumam taraftarı, son 1 senedir sürekli fikirlerini alıyorum ve işletme bölümünü seçeceğim kesin.

Okuduğum kadarıyla işletme mezunu fazla olduğu için yüksek sıralamalı üniversitelerde okuyanlar hariç mezunlar iş bulmakta zorluk çekiyor. İşletme işe girmek için değil de eğer kendi işiniz varsa veya kendi işinizi yapacaksanız mantıklı bir bölüm gibi geliyor bana.

Dediğine katılıyorum ve mantıklı buldum. Ama bu bölümü okuyan çoğu kişi sadece okumak için okuyor diye düşünüyorum kimse kendini geliştirmeden 4 sene bir diploma alıp işe girme derdinde. Durum böyle olunca işsizlik oranı çok oluyor. Bölümü araştırınca aslında iş olanakları çok geniş bir bölüm, bu kadar işsizlik olmasının ana sebebi sanırım yukarıda anlattığım olay.

Kesinlikle haklısınız hocam. Çok fazla sadece okumuş olmak için okuyan var, daha sonra millet şikayet ediyor işletme mezunları işsiz, faydasız bölüm diye. Çalışan her türlü hak ettiği yerlere ulaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…