Ya sıralamaya da baksak yinede yerleşen son kişi düşük sıralamayla yerleşmiş umarım son yerleşen kişiye bakmak gerekiyodur. Diğer türlü çok saçma çünkü. Cidden birinin aydınlatması gerekBen de şimdi kendi üniversiteme baktım yerleşen son kişinin ortaöğretim başarı puanı (OBP) yüksek gözüküyor ancak üniversitenin detaylı bilgilerinin bulunduğu sayfada genel bilgiler sekmesinde 0,12 katsayı ile yerleşen son kişinin puanı * daha düşük gözüküyor benim bildiğim kadarıyla 0,12 katsayı ile yerleşen son kişinin puanına bakmak gerekiyor. Net bilgisi olan varsa aydınlatabilir. Ama yine de bunun hiçbir önemi yok çünkü puanlar her sene değişir sıralamaya bakmak lazım.
Son yerleşen kişiyi yazmak mantıklı aslında. Sonuçta mesela 260 yapan bir insan orda son kişinin 250 puan yaptığını görünce o girdiyse bende girerim mantığı geliyor. Şimdi üni 450 Taban puan yazmış fakat son alınan kişi 250 ile girmişse bence o bölüme tercih yok fazla. Bir de mantıksız olan şu kısmı var bence, madem bu kadar düşük puanlı kişiler giriyor o üniye taban puanı neden yüksek yazıyolar? Tercih edenlerin puan ortalamalarını falan alsınlar. O üniye girebilecekken 450 yazdığı için tercih yapamayanların hakkı yeniyo bence.Bu verilerin hepsi eksik veri. Bunlara bakılarak sadece tahmin yapılabilir. Üniversite özel olarak son kaydı yapılacak kişiyi daha iyi sıralamaya sahip olan bir kişi olarak seçiyor büyük ihtimalle.
Ama tahmin için size kolaylık sağlayabilirim. Yerleşenlerin başarı sıralamalarında taban kısmını gereken sıralamanın biraz altı olarak alabilirsiniz.
Not: Son yerleşen kişi son kaydı yapılan kişi anlamına geliyor
teşekkürlerİşte çok faktör ve veri karışıklığı var o yüzden herkes hem haklı hem haksız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.