Çözüldü YÖK Atlas verileri mi güncelledi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Çukurova Üniversitesi Mimarlık hep 177 bin küsür yazardı. Az önce bir girdim 104 bin falan yazıyor. Bunlar bu seneki olacak sıralamalar mı? Yeni mi güncellediler? Hep bu aylarda mı güncelleniyor belirleniyor? ODTÜ Mimarlık 20 bin miydi neydi şimdi baktım 6 bin yazıyor.

Çözüm
Yani gitgide daha mı sıralama düşüyor hocam.

Düşmüş hocam. Her bölüm düşüyor çünkü sürekli öğrenci sayısı artıyor, sürekli üniversite açılıyor ve kontenjan ekleniyor. Üstüne mimarlık da daha az revaçta eskiye göre.

Şuradan da görebilirsiniz demek istediğimi.
ODTÜ mimarlık 32 bin gözüküyor, emin misiniz? Nereden bakıyorsunuz?

Merhabalar. Çukurova Üniversitesi Mimarlık hep 177 bin küsür yazardı. Az önce bir girdim 104 bin falan yazıyor. Bunlar bu seneki olacak sıralamalar mı? Yeni mi güncellediler? Hep bu aylarda mı güncelleniyor belirleniyor? ODTÜ Mimarlık 20 bin miydi neydi şimdi baktım 6 bin yazıyor.
2023 yılı Çukurova son yerleşen 177k, 2024 yılı 193k. ODTÜ Mimarlık ise çok daha farklı görünüyor. Muhtemelen yanlış bakıyorsunuz, 177k olan sonuç ise 2023 yılının sonucu. 6K olan Ankara'da bulunan mimarlık Bilkent. Muhtemelen karıştırdınız.

ODTÜ mimarlık 32 bin gözüküyor, emin misiniz? Nereden bakıyorsunuz?

Hocam düzelttim. Tavan başarı sıralamasına bakmışım yoldayken aceleden. Kusura bakmayın. Eve gelene kadar kıpkırmızı oldum.

2023 yılı çukurova son yerleşen 177k, 2024 yılı 193K. ODTÜ mimarlık ise çok daha farklı görünüyor. Muhtemelen yanlış bakıyorsunuz, 177k olan sonuç ise 2023 yılının sonucu. 6K olan Ankara'da bulunan mimarlık Bilkent. Muhtemelen karıştırdınız.

Yani gitgide daha mı sıralama düşüyor hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani gitgide daha mı sıralama düşüyor hocam.

Düşmüş hocam. Her bölüm düşüyor çünkü sürekli öğrenci sayısı artıyor, sürekli üniversite açılıyor ve kontenjan ekleniyor. Üstüne mimarlık da daha az revaçta eskiye göre.

Şuradan da görebilirsiniz demek istediğimi.

Çözüm
Düşmüş hocam her bölüm düşüyor çünkü sürekli öğrenci sayısı artıyor, sürekli üniversite açılıyor ve kontenjan ekleniyor. Üstüne mimarlık da daha az revaçta eskiye göre.
Peki şimdi 193 bin yazıyor ya Çukurova Mimarlık en az 193 bin mi yapmalıyım? Diyelim 200 bin yaptım almazlar mı? Yoksa 193 bin ortalama sıralama mı?

Peki şimdi 193 bin yazıyor ya Çukurova Mimarlık en az 193 bin mi yapmalıyım? Diyelim 200 bin yaptım almazlar mı? Yoksa 193 bin ortalama sıralama mı?

Hocam geçen sene kontenjana girebilen son kişinin sıralaması 193.000. tercih edilmeye göre her sene otomatik belirleniyor. 50 kişilik bir kontenjanı olan bir bölümde bölümü tercih eden tüm insanlar arasından 50. sırada olan kişinin sıralaması kaç ise taban sıralama da o. Aşağı yukarı tercihinizin ne kadar mantıklı olduğunu görmenizi sağlıyor yani kesin bir sonuç değil. 200k olup girebilirsiniz de 185k olup giremeyebilirsiniz de. Tercih edilmesine bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı