Yönetici İzni Olmayan Sisteme Program Nasıl Kurulur?

Makaleler
1
Selam! Bir tanıdığımızın bilgisayarına Adobe Acrobat Reader kurmam için bana verdiler ve kurmaya çalıştığımda kullanıcı adı ve şifre istiyor. İş yeri bilgisayarı olduğu ve bir şey kurmamaları için şifre koymuşlar fakat Adobe Acrobat Reader'ı kurmam gerekli. Kendi PC'mde kuruduğum dosyaları direkt olarak C'ye sürüklediğimde de yönetici izni istiyor. Masaüstüne atıp denediğimde ise "Programı kaldırın ve yeniden kurun." hatasını alıyorum. PC'de iki adet kullanıcı mevcut, biri bizim giriş yaptığımız diğeri de yönetici hesabı. Yönetici hesabının yetkilerini sınırlandırmadan kendime yönetici yetkisi vermem mümkün mü? Ya da bu programı nasıl kurabilirim?

Aklıma çılgınca bir fikir geldi.
Laptop'ın sabit diskini başka bir bilgisayara harici olarak takıp kurulum işlemini oradan yapmak. Tabii bu yol çok uğraştırıcı.

CMD yi açın ve "net user Administrator /active:yes" yazın.

Sonra oturumu kapatın ve Administrator hesabına giriş yapıp programı kurun.

Programı kurduktan sonra CMD yi tekrar açıp "net user Administrator /active:no" yazın ve oturumu kapatıp normal kullanıcıya giriş yapın.

Windows sürümü nedir?
Windows 10 kategorisine açtım, Windows 10.
Şimdi deniyorum bilgilendiririm.
5 sistem hatası oldu.

Erişim engellendi hatasını aldım.

Yerel hesaba sistem ayarlarını değiştirme izni verilmediyse bildiğim kadarıyla o hesaptan yönetici izni olmadan herhangi bir sistemsel ayarı değiştiremiyorsunuz.

Ya da PC'de CMD ve Utilman değiştirseniz de PC açıldıgında şifre isteme yerinde aşağıda Wi-Fi yanındaki butona basınca Admin CMD açılır. Oradan halledersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…