Yönetici kullanıcıya geçmeme sorunu

Mackled

Kilopat
Daha fazla  
Ben Windows 10 Sürüm 1709 kullanıcısıyım.
Format bittiği gibi Microsoft Store'dan İnstagram indirdim ve Microsoft hesabıma giriş yaptım. Sonradan her girişimde parola istemesin diye kaldırdım ve sorun şu ki artık bilgisayarımda tam yönetimim yok.
Bilgisayar her açıldığında Microsoft hesabımdan çıkış yaptıktan sonra oluşturduğum oturum açılıyor.
Format sırasında oluşturduğum "Mack" adlı oturum yerine sonradan oluşturduğum (Buna zorladı bilgisayar) "Mackled" isimli oturuma giriş yapıyor.
Bu çok kötü çünkü bir çok ayara erişemiyorum. Çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla Bilgisayarında 2 adet Kullanıcı hesabı bulunuyor.
Microsoft hesabın ile giriş yaptığın Kullanıcıya girip yeni oluşturduğun Standart hesaba Yönetici haklarını vermen gerekiyor.
Denetim masasına giriş yaptıktan sonra aşağıdaki yolu izleyerek kullanıcı hesaplarını açabilirsin.
Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesapları\Hesapları Yönet\Hesap değiştir\Hesap türünü değiştirin

Screenshot_1.png

Öncelikle o kullanıcı hesabından çıkış yapın. Ardından yönetici olan hesapta şifreyi girerek oturum açın.
Başlat menüsüne "netplwiz" yazın, gelen ekranda önce sizin yönetici olmayan hesaba özellikler menüsünden tam Administrator yetkisi atayın. Ardından o pencereyi kapatıp üstteki parola girilmesini mecburi kılan tiki kaldırın ve hesap şifresini girip onaylayın.

Kaydedip sistemi yeniden başlattığınızda iki hesap da şifresiz açılabilecektir. Ek olarak açılışta öncelikli olarak açılacak olan hesap en son kapatılan hesabınız olacaktır. İki hesabı da yönetici atadığınız için yetkiler ikisinde de tam olacaktır.
Screenshot_269.png

Screenshot_270.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı