YÖS için yurt dışından mezun olmak yeterli mi?

İsmail Ördek

Hectopat
Daha fazla  
Ben 8. sınıf dahil olmak üzere yurt dışında uluslararası okulda okudum ama bu sene kapandığı için 9. sınıfı Türkiye'de okudum. Bu sene uluslararası okul tekrar açılıyormuş, gidip 10. sınıf olarak tekrar uluslararası okula gitsem ve oradan mezun olsam YÖS sınavına girebilir miyim? Yoksa tüm liseyi yurt dışında mı okumam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini orada okumanız gerekiyor. 10. sınıfı okuyup 11'e tekrar buraya gelirsen mezun olduğunda diploman MEB diploması olacağı için geçerli sayılmıyor. Eğer yabancı uyrukluysan, yine giriş hakkın bulunuyor. YÖS için ortaokul önemli değil. Lise yani ortaöğretim önemli.

Hepsini orada okumanız gerekiyor. 10. sınıfı okuyup 11'e tekrar buraya gelirsen mezun olduğunda diploman MEB diploması olacağı için geçerli sayılmıyor. Eğer yabancı uyrukluysan, yine giriş hakkın bulunuyor. YÖS için ortaokul önemli değil. Lise yani ortaöğretim önemli.

Hayır hocam 10 11 ve 12 orada okunacak sadece 9 okunmadı yani oradan mezun olacağım gene giriş hakkım yanar mı?

Evet, 12. sınıftan mezun olup okul diplomanızı aldığınızda hepsini orada okumuş sayılırsınız. Fakat 9. sınıf açığını kapatmaya çalışın.

Yok hocam konu eksiğim yok 82,5 ile bitirdim yılı yani YÖS için problem yaşamam değil mi oradan mezun olursam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı