Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

arkadaşlar merhaba bu senenin başından itibaren yoklama kaçağıyım bu sene üniversiteye giricem kayıt sırasında bir sıkıntı yaşarmıyım aydınlatırsanız sevinirim

arkadaşlar merhaba bu senenin başından itibaren yoklama kaçağıyım bu sene üniversiteye giricem kayıt sırasında bir sıkıntı yaşarmıyım aydınlatırsanız sevinirim
bazı üniversiteler -tüm üniler de olabilir tam bilmiyorum- sizden belge istiyor yoklama kaçağı olanları almıyorlar diye biliyorum. altta attığım tabloya göre kayıt yaptırsanız bile ertelenmeyecek galiba.

Dosya Ekleri

• 1721755827351.png
    290,3 KB · Görüntüleme: 107
hocam ertelenmesin ona bile razıyım bu sene sınavda derece yaptım puanım yanarsa diye kaygılanıyorum

Hocam merhaba.
27 yaşındayım, yoklama dönemindeyim. Askerlik durum belgesinde, "31 Aralık 2024 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur" yazıyor; üniversite kayıtlanmasında bir sorun yaşamam değil mi? Ben de derece yaptım, boşa düşmesini istemem. Şimdiden teşekkür ederim...

hocam kayıtta bir sorun olacağını sanmıyorum ama erteleme olarak sorun olabilir çünkü üniversite okuyanların 28 yaş yılı sonuna kadar erteleniyor diye biliyorum. Daha önce üniversite okudunuz tekrar hazırlandınız olarak varsayıyorum.

Hocam, öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Evet, daha önce 4 yıllık üniversite okudum, geçen yıl da tezli yüksek lisans yapıp mezun oldum. Yüksek lisans mezunu olarak, geçen yıl, 1 yıllık erteleme hakkını kullandım. 1 Ağustos itibariyle de tecilim bitti.
Askerlik şubesiyle görüştüm, kendileri de aynen sizin belirttiğiniz gibi "erteleme olmaz" dediler ama kayıtlanmayla alakalı net bir bilgi veremeyeceklerini söylediler. Zaten benim niyetim de erteleme değil, kayıtlanmak Ancak her ihtimale karşı da "31 aralık'a kadar askerlik sorunu yok" minvalinde, imzalı 2 adet kağıt verdiler.

Mesela, üniversite kayıt için gereli belgelere şunları yazmış:

"28 Yaşından büyük olan erkek adayların “Askerlikle İlişiği Yoktur” belgesi. (28 yaşından büyükyükümlülerin “askerlikle ilişiği yoktur” belgesi olmadan kesinlikle kayıtları yapılmayacaktır.)

Kayıt yaptıramayacaklar için ise:
"1111 sayılı Askerlik kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlananprensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,"

inşaAllah, kayıtlanırken bir problem yaşamam?

sıkıntı olmaz hocam yoklama döneminden ziyade yoklama kaçağı durumunda olanlar kayıt yaptıramıyor diye biliyorum. yoklama döneminde olanların yıl sonuna kadar askerlikle ilişiği olmuyor zaten. hatta yoklama kaçakları için de şöyle bir şey yazıyor:

"7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 20’nci madde 2’nci fıkra c bendi gereğince; okula kayıt tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanların askerlikleri ertelenmemektedir. Üniversiteye kayıt olabilmeniz için askerlik şubesince tarafınıza askerlik durum belgesi verilir ancak, öğrenime başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı olmanız sebebiyle askerliğiniz ertelenmez."

Eyvallah hocam, tekrardan çok teşekkür ederim, vakit ayırıp bilgilendirmelerde bulunduğunuz için.
İnşaAllah hayırlısıyla, kaydımı tamamlayıp burada da paylaşmak temennisiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…