Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Günlerdir bunu düşünmekten kafamda saç kalmadı.

Tercih yapsam bir dert yapmasam bir dert. Ben normalde yoklama kaçağı olup sınava girecektim 6 ay saklanmayı düşünüyordum. Bir baktım yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yapamaz diyor. Şok oldum.

Emin misiniz öyle olduğundan?
Hocam askerlik şubesi bana böyle söylefi durumu baştan sona anlattım siz de gidip bi sorsanız acaba aynı şeyi mi söyleyecekler.Kanundada 22 yaşına girdiğin yılın sonuna kadar yazıyordu zaten.Ancak diyprdum ki böyle yazıyor neden o zaman 1 ocak 2023 gösteriyor diye sordum.Direkt muhattabı olan konunun askerlik şube böyle söyledi

yani 2023 sonuna kadar 2001 doğumlular için tecil devaö ediyor dedi

Öyleyse iyi hocam ben de sorayım o zaman. Ben de 2001 Şubat doğumluyum.

@alikefal6767 Hocam lise mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıl diyor internette.

Son düzenleme:

Hocam kanunda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar yazıyor.Ben de anlamamıştım.

Hocam kanunda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar yazıyor.Ben de anlamamıştım.
22 yaşını 2023 şubat ayında tamamlıyoruz.Yani müddetimiz 31 aralık 2023.Ben de ısrarla sormama rağmen kadın hatta sen 30 aralık 2023 te bile gelsen sana 1 günlük tecil verebiliyorum dedi.Ancak sizde en yakım askerlik şubesine sorun .Onlar ne cevabı verecek.Ortak bir paydada buluşalım.Eğer bana hatalı dedilerse böylece ortaya çıkar.Bence bugün veya en yakın zamanda askerlik şubesine gidip sorunuz. Benide yesillendirinnn bekliyorum hocam.İnş dediğim gibidir hayırlısı her şeyin

Dosya Ekleri

• 744D27F5-8A37-451F-8C06-AD5706ACFC90.png
    249,8 KB · Görüntüleme: 255
Hocam siz liseden ne zaman mezun oldunuz?

Yoklama kaçağı nasıl kayıt yapamıyor anlamadım. Kaçaksak okul kağıt verir veya ÖSYM'den yerleştiğimize dair kağıt alıp tecil ettirir kaydımızı yaptırırız bence.

Yoklama kaçağı nasıl kayıt yapamıyor anlamadım. Kaçaksak okul kağıt verir veya ÖSYM'den yerleştiğimize dair kağıt alıp tecil ettirir kaydımızı yaptırırız bence.
Hocam öyle olmuyormuş işte keşke öyle olsa ben de öyle sanıyordum hayal kırıklığına uğradım gerçeği araştırınca. Bazı okullar kayıt yapıyor bazıları yapmıyormuş yoklama kaçağı olunca. Ayrıca kayıt yapsalar bile askerliğin ertelenmiyormuş. Acilen düzenleme olması lazım bu konuda.

@joshamwerk Komik bir şey mi var neye güldün?

Hocam siz liseden ne zaman mezun oldunuz
hocam 2019da mezun oldumda Kanunda yazan yukarıda attığım ama bu istişaremiz boş şu an senin askerlik şubesine sor.Ben sorduğumda böyle dediler .İnternette çok kuruntu var.Bana direkt bu işin muhattabı böyle söyledi askerlik şube yani kanundada böyle yazıyor.bana söylenen yazıyor.Ancak sen de bir askerlik şubesine git sor öğren em sağlıklısı farklı bir şey söylerlerse .Bizide
bilgilendirirsin.En sağlıklısı bu...

Tamamdır hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…