Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

özel mesajdan bana ulasabilir misin?
kanunda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar yazıyor.bence bana söylenen doğru ama bilemiyorum.

Asker kacağı olunca eve gelip alıyorlar mı? Hakkınızda arama mı çıkarılıyor?
Kardesim bir sey olmuyor sadece para cezası tutup götürme diye bi olay yok sprun şu ki yoklama kacagıyken üniye kayıt yaptıramazsan sıkıntı.yoksa kayıt yaptırıp gitmeye bile okeyim.yks puanın kül olabilir yani

Öncellikle zaten tecilliyken bir daha nasıl tecil yapabilirsin ki sisteme girdiğinde 01.01.2023'e kadar ertelemeniz bulunuyor der.(Sana söylenene göre 1 Ocak'tan önce tecil yap demişler ona istinaden söyledim.)

2.Olarak yoklama kaçağı olabilmen için de öncesinde yoklamaya tabi olman lazım.(Tecilli iken de yoklama yapamazsın.)

Aslında tecil süresi biter bitmez yoklama kaçağı durumuna düşenler var ama bunların yasal olarak hakları kalmamıştır, yani yaş sınırlarını (Diğer liseler:22 Meslek liseleri:25)geçmiştir.

Ama senin tecil 01.01.2023' te bitiyor ve 02.2001 doğumlusun yani "askeri" yaş olarak 2023 yılında 22 yaşına giriyorsun.
Ve 7179 sayılı kanunda 20.madde 3/a'da belirttikleri üzere;Erteleme 22 yaşına girdiğin yılın sonunu geçemez.Yani yasal olarak yıl sonuna kadar (31.12.2023) hakkın var.
(Benim yazdıklarım benim fikir ve düşüncelerim değil, tamamen 7179 sayılı kanun ve MSB Askeralma Genel Müdürlüğünden okuduğum ve incelediğim bilgilerdir.)

Hocam başka askerlik şubesini mi arayayım?

Hocam başka askerlik şubesini mi arayayım?
Evet olabilir.Yine de araştırın siz Cuma'ya kadar.
Bence hiç kafaya takmayın.Tecil bitince E-devlet'ten bir daha erteleme yapmaya çalışırsın,sistem 2001'li olduğunu görünce tecili onaylaması gerek.

En kötü ihtimal (bence düşük ihtimal) hadi tecil bitti, bir daha tecil hakkın yok, tecil biter bitmez yoklama kaçağı oldun.Sen üniversiteyi kazandın.Üniversite senden askerlik durum belgesi istedi,yoklama kaçağı olduğun için askerlik şubesi sana sadece üniversite kayıt için durum belgesi verir ama askerlik ertelenmez, sende üniversiteye kayıt yaptırıp kayıdı dondurursun,askere gidersin.

kadında bana benzer şeyleri söyledi 31.12 2023 e kadar hakkın var 01.01.2023 yazıyor e devlette dedim onu kendi atıyor dedi.Kendi sisteminden baktı 31.12.2023 dedi bana o yüzden bir sıkıntı olbileceğini sanmıyorum.Kanunda yazan da aynen şöyle 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar.Israrla sordum iki kere gittim dakikalarca baktık.Böyle bir mağduriyet yaşayacağımı zannetmiyorum.Ancak yalnızca arkadaşa @GreatArcher böyle denmesi beni şüpheye düşürüyor

Senin de lise mezun yılın 2019, doğum tarihin 02.2001 @GreatArcher ile aynı demi.

Hocam burada da böyle yazıyor. Sol alt köşeye bakarsanız ertelemenin bittiği tarih ile 31 Aralık tarihleri arasında yoklamaya tabi olarak yoklama yaptırırlar diyor. Bu kadın niye bana yanlış bilgi veriyor anlamadım.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    405,7 KB · Görüntüleme: 231
Her şey apaçık ortada yani.

Tecil atama sistemi, tecil tarihini lise mezuniyet yılından 3 yıl sonrasına atamış.(Yani mezun yılı 2019 çıkışlı olanları 2022 yıl sonuna kadar tecilli olarak almış.)

Ama yaş bakımından düşünürsen( lise 4'te herkes aynı yaşta değildi genel olarak 2000,2001,2002 grubu vardı.)2023 yılının sonuna kadar tecilli olmalısın çünkü 2001 doğumlu 22 yaşına 2023 yılında giriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…