Neden yapıyorlar anlamış değilim. Yani madem zor geçiniyorsun, kendine bakamıyorsun o zaman neden çocuğu da süründürüyorsun? Hadi 1 çocuk neyse ama bunlar 5-6 tane yapıyor, neden yani neden?
Eğitimsizlik, bilinçsizlik ve cahillikten kaynaklanıyor. Nicelik değil nitelik önemlidir. 10 çocuk yapıp hepsine olmayan bir gelecek vaat etmektense 2 tane yapıp onlara iyi bir gelecek sağlamaktır bilinçlilik durumu.
Toplumun eğitimli ve bilinçli kısmı dikkat ederseniz çok çocuk yapmaz zaten, çünkü yukarıda anlattığım durumun farkındalardır. Savaştan kaçarken dahi çocuk yapmaktan geri kalmayan insanlar için başka bir açıklama bulamıyorum.
Valla bu olayı ben de çözebilmiş değilim. Adam asgari ücretle çalışıyor, çıkarılması her an söz konusu belki, okul yok, eğitim yok, bakıyorsun 4-5 çocuk.
Bana sorarsanız çok çocuk yaptıkları için fakirler ve gittikçe fakirleşiyorlar. Zenginler parayı ve eşeylerini kontrol etmesini iyi biliyorlar. Ama fakirlerde bu yok. Adamların hayat felsefesi olmuş artık.
Neden yapıyorlar anlamış değilim. Yani madem zor geçiniyorsun, kendine bakamıyorsun o zaman neden çocuğu da süründürüyorsun? Hadi 1 çocuk neyse ama bunlar 5-6 tane yapıyor, neden yani neden?