Yokuş aşağı inerken stresle ön frene basıyorum

DOCTOR NARKOZ

Hectopat
Merhaba dostlar, ben yeni ve heyecanlı 7 yaşından beri motosiklet sevdalısı bir gencim. Öncelikle motoru iyice kavramak için mahalle aralarında dolaşıyorum bir gün yine böyle dolaşırken hatta 2 gün önce çok dik bir yokuştan inerken motorun arka frenine basarak ilk başta yavaşça iniyordum sonra biraz debriyaja bastım haliyle motor hızlıca inmeye başladı ve ben sters oldum ne yapacağımı bir anlık bilemedim ve büyük bir acemi gibi ön frene bastım. Sonrasını tahmin edersiniz bayağı bir sürüklendim, bu heyecandan ön frene basma sorununu nasıl hallederim fikirleriniz nelerdir? Bir de fren kombinasyonu nasıl olmalı debriyaj+fren mi yoksa fren+debriyaj mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Motorunuzda anladığım kadarıyla CBS yok.
Yokuş aşağı inerken ilk olarak debriyajı kullanın. Debriyajda iken hızlandığınızı hissettikçe arka freni kullanın. Dilerseniz çok sıkmadan, motoru sabit bir hızda tutacak kadar da basabilirsiniz.

Mahalle aralarında kullanmak asfalttan daha zordur, her köşeden çocuk, araba çıkabiliyor motoru da yeni kavrıyorsun daha dikkatli olmalısın ilk başta. Dik yokuştan inerken 2. Vitese at hafif arka frenle kontrollü in, debriyajı sıkma. Ön freni motoru öğrenene kadar kullanma o yüzden de çok hız yapma. Çünkü en ufak stres anında ani tepki olarak ön freni sıkıyor insan yeniyken. Kendim de maalesef yeniyken stres anında ön frene asılıp düşüp 10m sürüklenmistim.

Mahalle aralarında kullanmak asfalttan daha zordur, her köşeden çocuk, araba çıkabiliyor motoru da yeni kavrıyorsun daha dikkatli olmalısın ilk başta. Dik yokuştan inerken 2. Vitese at hafif arka frenle kontrollü in, debriyajı sıkma. Ön freni motoru öğrenene kadar kullanma o yüzden de çok hız yapma. Çünkü en ufak stres anında ani tepki olarak ön freni sıkıyor insan yeniyken. Kendim de maalesef yeniyken stres anında ön frene asılıp düşüp 10M sürüklenmistim.

Geçmiş olsun teşekkürler hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı