Yokuşlarda araba nasıl kaldırılır?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar babam her okul çıkışı toplam 1,5 km'lik yol sürdürtüyor bana. Temel hareketleri biliyorum, bana da güveniyor. Ama lakin bazı yerlerde yokuşta duruyorum. Kalkışta biraz sıkıntı yaşıyorum. Bazen direk kalkıyorum ama stop etmeye ramak kalka. Dün 2 kez stop ettim öyle kalktım. Resim de belirttim. O kesik çizgili yerde duruyorum sola gidiyoruz. Bazen de diyorum durmadan vites 2'de kalkayım, öyle de stop ettiririm diye korkuyorum. Devir düşer, ara gaz vermem gerekiyor ama yine de endişe ediyorum. Ama düz yolda sorun yaşamıyorum. Gaza da basıyorum ama yine de korkuyorum stop eder diye. Bana tüyo verebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-10 212746.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki diyelim 2. viteste hafif frenle gidiyorum oradan durmadan sola döneceğim. Stop etmemesi için ne yapmalıyım? Bazen debryaj+gaz yapıyorum ama yetmiyor, araç gene toparlanmıyor.
@Heribert Yavuz

Peki diyelim 2. viteste hafif frenle gidiyorum oradan durmadan sola döneceğim. Stop etmemesi için ne yapmalıyım? Bazen debryaj+gaz yapıyorum ama yetmiyor, araç gene toparlanmıyor.
@Heribert Yavuz
1. vitese düş kankam. Ya da boşa al.

Ben durmam gerektiğini anladığım da mesafe önemsiz genel de boşa alıyorum yaklaşınca. Vites düşürmek, uzun vade de motor freni kullanırsan sıkıntı. Arabayı rahat kullanmak önemli. Kalkarken, debriyaja derinden bas ve frene bas, debriyajdan hafif kaldır araba titreyince kavrayınca frenden ayağını yavaşça gaza bas, ilerleyince gaza yüklenebilirsin.

Arabanda büyük ihtimal yokuş kalkış desteği vardır. Debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekerken gaza normalden daha fazla yüklen. Zaten anlarsın.
@Heribert Yavuz
Hızın 1.vites için fazlaysa debriyajdan destek alarak yürütmeye devam edebilirsin.

Hocam vites düşürmeden dönmek riskli mi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…