Yokuşta araba nasıl kaldırılır?

Mobydick

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ehliyeti alalı 1 yıl oldu, arabayi 2 haftada, 1 ayda bir uzun aralıklarla sürme şansım oluyor. Genelde arabayi yokuslarda kacirmazdim, yarim debriyaj veya el freni ile kaldırmıyordum ama geçen stop ettirdim yokuşta moralimi bayağı bozdu. Debriyajsız el frensiz nasıl kaldırıyorsunuz? Araba Megane2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Debriyajsız ve el frensiz mi? Abi bişey kalmadı ki geriye. Ben şöyle yapıyorum ayaklarım debriyaj ve frende. Ayaklarımı hafif hafif debriyajdan çekip yükü bindiriyorum araba titreyince frenden çekiyorum ayağım sade debriyajda ondan sonra gaz debriyaj yapıp kalkıyorum.

Bu şekil kaldirmiyorum ben babamdan ogrendigim stildi nirmal duz yol gibi ama daha hızlı kaldırıyor araba hiç geri gitmeden kalkıyor ne yarim debriyaj ne el freni gerekmiyor.

Bu şekil kaldirmiyorum ben babamdan ogrendigim stildi nirmal duz yol gibi ama daha hızlı kaldırıyor araba hiç geri gitmeden kalkıyor ne yarim debriyaj ne el freni gerekmiyor.

Bence aynı şeyden bahsediyoruz. Ben sana örnek olarak dedim ya ayağımı frenden çektikten sonra debriyaja sadece basıp bekliyorum kaymıyor diye. O da şöyle yapıyordur yükü debriyaja bindirir bindirmez hemen gaza basıp kalkıyor.

Olabilir geçen istop ettirince moralim bayağı bozuldu normalde 2-3 aydir arabayi istop ettirmem bayağı alismistim.

Elfreniyle kaldırıyorum ben yoksa zor 2 arabanın arasından çıkmak filan.

Olabilir geçen istop ettirince moralim bayağı bozuldu normalde 2-3 aydir arabayi istop ettirmem bayağı alismistim.

Eski arabalarda hold özelliği yok o yüzden tamamen debriyajı bıraktığın gibi gazı vermen gerekiyor biraz alışmakla alakalı ama yeni arabalarda Auto hold olduğu için arabaya titreyene kadar tutarsan azıcık gaz verirsen direk kalkıyor.

Genellikle dizel arabalar titrer en basit yolu motorun sesi değişir kavrama yoluna yaklaştığında devir iner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…