Yolcu Uçakları Ters Uçabilir mi? Boeing İse Uçar

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Bunun ispatını Boeing test pilotu Tex Johnson Boeing 707 ile 1955 yılında yapmıştı. Uçaklar ters uçmak için uygun değildir, sadece bir test.

Ve evet, yaparsa bunu Boeing gibi deli dolu, yenilikçi bir firma yapardı. Yapmışlar da.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlerken kalbim durdu, Boeing çok çılgın bir şirket ve bir o kadar da havalı.
Cok fazla GTA oynamis.
1955'de GTA vardı, hatta uçaktaki kanatlar benim.

Cok fazla GTA oynamis.
Tex Johnson'un o yıllarda GTA oynayabileceğini düşünmüyorum. Yapan şirket bile o yılda yoktur herhalde. Şimdikilerin oyunda yaptığını gerçekte yapmış, takdire şayan.

Tex Johnson'un o yıllarda GTA oynayabileceğini düşünmüyorum. Yapan şirket bile o yılda yoktur herhalde. Şimdiklerin yaptığını gerçekte yapmış, takdire şayan.
Bunu yaparken çok büyük bir risk almış, Ufacık bir hatası bile hayatına mal olabilirdi. Cesur bir Pilot'muş.

Önlem alındığını kim söyledi
Eski zamanlarda teknoloji bu kadar gelişmiş değildi, haliyle önlemlerin tam olarak neler olacağını kestiremezlerdi. Teknoloji sayesinde sanal ortamda uçak kaza simülasyonları yapılıyor ve ona göre önlemler alınabiliyor.

Biliyorum. Genelde pilot eğitimlerinde de uçuş simülatörleri kullanılıyor ama o uçuş denemesinde uzaktan bakınca pek önlem var gibi gözükmediğini de belirtiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…