Yosemite Kurulum Sırasında PCI Configuration Begin Hatası

h4dr0n

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Yozgat
Daha fazla  
Merhaba.
Daha önce OS X Mavericks yüklediğim bilgisayarıma Yosemite kurmaya çalışırken bu hatayı aldım.
Bu hatayı Mavericks kurarken de almıştım fakat BİOS'ta ufak bir ayar işe yaramıştı, bu kurulumda ise bu ayar işe yaramıyor.
Lütfen yardım edin Yosemite'yi denemeyi çok istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden her defasında kurulum yaptığınız bilgisayarın özelliklerini ya da kullandığınız sürümü ya da kullandığınız ve kullanmadığınız kodları sormak zorundayız. Garip bir dünya değil mi

@Recep Baltaş Haklısın hocam

• Sistem Özellikleri:
  • İşlemci 2.40 GHz Intel Pentium Dual E2220 (2 CPUs)
  • Bellek 2 GB 800 MHz DDR2 SDRAM
  • Grafikler GeForce 210 1024 MB
  • HDD SAMSUNG HD080HJ (80GB+7200 RPM+SATA)
  • Anakart MSI MS-7267 (945GCM5)
  • Yazılım OS X 10.9.4 (13E28)

Şimdiye kadar denediğim kodlar:

• -s kext-dev-mode=1 X
  • -x -s npci=0x2000 kext-dev-mode=1 X
  • -x -s npci=0x3000 kext-dev-mode=1 X
  • -s npci=0x3000 kext-dev-mode=1 X
  • -f -s npci=0x2000 kext-dev-mode=1 X
  • -x -v -f npci=0x2000 XXX(Bu hiç olmadı)
  • -s npci=0x2000 kext-dev-mode=1 X
  • npci=0x3000 PciRoot=1 kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes X
Son yazdığım 2 kodda bash-3.2# satırına ulaştım ancak bu seferde hiçbir kodu yazamadım.
Bu ekrandan sonra Debugger called :<panic> diye bi hata geliyor ve sistem restart atıyor.

NOT: Ekrandaki çizikler kir değildir....

Eğer Yosemite kurulumunu başarabilirsen buraya yazarsan sevinirim. Ben de denemeye kalkışabilirim bu sonuçla.

Eğer Yosemite kurulumunu başarabilirsen buraya yazarsan sevinirim. Bende denemeye kalkışabilirim bu sonuçla.

Sorunu çözebilsem yazarım

Son durum....
Kurulum ekranına kadar geldim ama bu seferde bu hatayı aldım.

Eğer Yosemite DP1 kurulumu deniyorsanız, usb içerisinden system/library/extensions yolunu takip ederek nvidia ekran kartı kextlerini silin ve yeniden deneyin. Yosemite henüz beta sürümü olduğundan ekran kartınızı kurulum sırasında tanımayabilir.

Kurulumu Yosemite uyumlu son sürüm chameleon ile yapıyorsanız kext-dev-mode=1 komutunu yazmanıza gerek yok. "PCI configuration beginn" hatasını npci=0x2000 -v komutları ile ortadan kaldırabilirsiniz.

@11118 çok sağ olun hemen deniyorum.

Hocam Yosemite'in çıkmasını bekleyelim mi yoksa betayı hackintosh olarak yükleyelim mi? Macera aramaya gerek var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…