Yosemite kurulum sonra boot bozuldu

ay_bulut

Hectopat
Mavericks-yosemite-windows-depo olarak hardiski 4'e bölüm.. Yosemite'yi kurulumu bitirdikten sonra. windows direk olarak açıldı 0xc000000e hatası verdi..
Windows kurulum dvd taktim.. Terminalden...

Kod:
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd >  Y
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot

Kodları girdim... Windows düzeldi... Bu seferde mac boot olmuyor... Flash diskle açılıyor.

Not: chomeleon kullanıyorum... Sıfırdan kurulum yaptığımda

Kod:
diskutil list

dd if=/Volumes/UniBeast/i386/boot1h of=/dev/disk0s1

Yapmadan boot ekranı gelmiyordu.... Bunuda denedim... Yine direk windows açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
@ay_bulut hocam sadece tahmin yürütüyorum galiba 10.10 yüklerken windows ön yükleme alanına hasar vermişsiniz, yaptığınız windows recorey moduda mac bootloader zarar vermiş olabilir. Tekrar belirtiyorum sadece tahmin yürütmekteyim. Bu gibi durumlar dualboot yapmaya çalışırken çok geldiğinden biraz anlıyorum. Tavsiyem yedekleriniz varsa yeniden bir kurulum yapın, sorunuz düzelicektir..

Birçok kez sıfırdan kurulum yaptım. Her zaman aynı sorunla karşılaşıyorum.

Tahminleriniz doğruda çözümünü arıyorum..

Merhaba
verdiğim link macosx forumunun
Süper Moderatör birinin adı kendisi konu hakkında çoğu kullanıcıdan bilgilidir, kendisi açtığı konu başlığından bilgi almanı tavsiye edebilirm rehberler kısmında açtığı konular en başta var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı