Çözüldü Yosemite MSI GTX 970 Ekran Kararması Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sin0w

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar

Daha önce Amd sisteme, düzenli ve sıkıntısız Hackintosh sistemlerini sorunsuz bir şekilde kurdum. Fakat artık Intel'e terfi etmenin zamanı geldi dedim. MSI Z97 Gaming 3, MSI GTX 970 ve Intel 4690k sistemi topladım. Windows 8.1 64 bit sonrası güzel bir Yosemite kurayım dedim ve başarılı bir şekilde kuruldu. Nvida'nın kendi sistesinden Web driver kext indirip kurdum ve yeniden başlattım ve masaüstü ekran görüntüsü gelmiyor.

Açılışta nvda_drv=1 ile açıyorum tam görüntü gelecek iken pat siyah ekran, nvda_drv=0 giriyorum bu sefer görüntü geliyor masaüstünü görüyorum, sisteme baktığımda 2989mb ekran kartı var ama tanımamış. GraphicsEnabler=Yes/No deniyorum ekran bozuk. Tekrar nvda_drv=1 kodu giriyorum ve bununla birlikte Graphics , Graphics mode vs deniyorum tam açılacak iken tekrar sanki bilgisayar kapalı gibi siyah ekran ve görüntü gelmiyor monitör yanıp sönüyor.

Ekran kartı görüntü çıkışı olarak dvı-vga dönüştürücü arada aparat var, monitör geçici olarak eski tüplü 1024x768 ekran.

Benim şuan aklım bitik durumda ve sizlerden yardım talebinde bulunuyorum. (yazım hatası varsa kafamın durgunluğuna verin)

Saygılarımla.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Denedim hocam açmiyor. Açmaya çalışırkende reset atiyor.

@Recep Baltaş Hocam clover ile açtığimda graphics bölümünde verdiğiniz kod var, zaten gömülü ama Injekt nvidia + yapsam boşta bıraksam nafile, sadace disable ile açiliyor.

Dün gece saat 02.30 kadar yeniden sıfır USB yosemite install kurulum disk hazırladım. Clover gerekli ayarları yaptıktan sonra USB içine aktardım ve temiz bir kurulum yaptım. Tabi ki o süreye kadar nv_disable=1 komutu ile kurdum. Kurulum bittikten sonra , kurulum yaptiğım HDD boot ayarlarını yaptım nv_disable=1 komutunu kaldırdım, Nvidia web driver kurdum. Yeniden başlattım ve açılırken reset attı. Tekrar açtım bu sefer görüntü geldi ve 4 GB olarak ekran kartını çalıştı. Tekrardan yeniden başlatmak istedim denemek için, 5 defa her seferinde reset attı açılmadı. Ben de PC kapattım tekrar açtım görüntü tekrar geldi ama reset çok atıyor.

Bu süre bazında bende 2 adet USB mouse var, biri çalışmadı ekran görüntüsü gelene kadar, diğer USB mouse çalışıyor sürekli ama diğer mouse yerine değiştim çalıştı bu sefer sürekli reset sorunu orada başladı. Acaba mouse burada bir engel yapar mı ? Unutmadan Kernel PM patch işaretli.

Şuan sistem tamam. Tek sorun resetleme sorunu kaldı artık onada Apple destek verene kadar idare edeceğiz. 2-3 reset atmasından sonra sistem açılıyor bunada şükür Destekleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep hocam şuan tek sorun açılır iken reset atmasi. Yani tam ekran gelecek iken bilgisayar yeniden başlıyor. Ama açıldıktan sonra yeniden başlat dediğimde bazen sorunsuz bir şekilde açılıyor, sistemi kapat dediğimde kapanıyor fakat yeniden power tuşuna bastığımda Hackintosh şeçtiğimde reset atıyor. Ben de bu durumda önce yeniden başlat diyorum ve Windows açarak ordan PC kapatıyorum. Bu şekilde şuan idare ediyorum.

Sistem şu şekilde:
  • MSI z97 gaming 3
  • Msi gtx970
  • intel4690k
  • 8gb ram
  • 1tb hdd- 320 gb hdd

Windows ve MacOS UEFI modunda kurulu , 1 TB olanda Windows, 320'de Mac. Sadace Clover ile kuruldu, Chamelon yok sistemde. Sorun nerde o zaten vahim. nv_disable=1 ile rahat açılıyor ama diğer türlü sorunlu ve buda ekran kartından kaynaklandığını gösteriyor şuanlık. Tapatalk kullandığım için belki ekranı tam göremiyorum yazım hatası olabilir.

Inject NVIDIA devre dışı olsun.
NVIDIA Web sürücüsü kurulu olsun.
Şu komutlarla boot etmeyi deneyin:
Kod:
npci=0x2000 nvda_drv=1 kext-dev-mode=1

Ayrıca /System/Library/Extensions altından NVDA ile başlayan bütün Kext'leri silip öyle yükleyin web sürücüsünü.

Şuan sistem dediğiniz kod şeklinde ve Web Sürücüsü kurulurken dediğiniz kextler Geforce dahil silinerek kuruldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…