Çözüldü Yosemite UEFI kurulum Clover Boot ile HD 4000 Çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şevket Yavuz

Hectopat
Ne yaptıysam intel HD 4000 grafik kartını devreye sokamadım. Denemediğim igp-id kodu kalmadı. Kart belleği 7 mb gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sorun yaşıyorum iki haftadır çözemedim bir çok kere yazdım buraya ama çözüm bulamadım. işlemci i7-3517U HD 4000 ekran kartı sorunum şu ID girersem (denemediğim ID Kalmadı) sistem açıldığında HD 4000 7 Mb görüyor masaüstü dock takılıyor, ID girmezsem sistem açılırken elma dan parola sorma ekranına geçerken ekranda kayma oluyor düzeliyor HD 4000 1024 Mb olarak görüyor takılma falan olmuyor sistem iyi çalışıyor ama açılıştaki kayma rahatsız ediyor. sanırım doğru ID olmadığından.

Evet denemediğim igp id kalmadı bazılarında 7 mb olarak kalıyor. Hatta bazılarında 5 mb gözüküyor. Halen uğraşıyorum bi türlü devreye sokamadım.

Arkadaşlar problem çok ilginç bir şekilde çözüldü. Daha önce çok kez girmiş olmama rağmen tanımamıştı (0x01660004). Bugün yine kafama takıldı bu problem temiz kurulum yaptım ve direk bu igp-id'yi girdim cloverdan "0x01660004". Bir sonraki bootta intel HD 4000 ekran kartı 1024 olarak gayet performanslı bi şekilde çalışmaya başladı. Problem yaşayan arkadaşlar varsa temiz kurulumdan sonra bu igp-id'yi girerek başarılı bir sonuç alır umarım. Konuya ilgi gösteren arkadaşlara da ayrıyeten teşekkür ederim. Başarılar dilerim.

Bendede HD4000 var. Clover ile tanımıyor. Mavericks de Chimera ile kullanıyordum Yosemite de Chimera ile başlamıyor. Ne yapmam lazım? Clover da 7md tüm FakeID leri denedim

Bendede HD4000 var. Clover ile tanımıyor. Mavericks de Chimera ile kullanıyordum Yosemite de Chimera ile başlamıyor. Ne yapmam lazım? Clover da 7md tüm FakeID leri denedim

0x01660009 denediniz mi ? Bende bir o calisiyor oda acilista sorun cikariyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı