Çözüldü "Your device ran into problem" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

ketuteyha

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
MX250
Anakart
ASUS
İşlemci
İ7 10TH
Çok nadir olsa da bu hatayı alıyorum. Örneğin oyun bitiyor Client kapanırken tak bu hata geliyor 3 kez karşıma çıktı 1 hafta içinde. Ekranda 2-3 saniye duruyor mavi ekran sonra yeniden başlatıyor sonra bir şey olmuyor normal devam.
Bu hatayı almak ileride sıkıntı yaratır mı?
2-3 hafta önce bilgisayar hizmetlerini devre dışı bırakmıştım ve bilgisayar açılmıyordu, sonra Microsoft kurtarma keyi ile bilgisayarı kurtardım Windows'u bu bilgisayardan tekrar yükle dedim ve düzeldi.
Şimdi ise böyle bir sorun var, laptop kullanıyorum sadece 1TB SSD var. Bilgisayara yabancı kaynak bir şey yüklemedim virüs ihtimali 0.
Çözümünün basit bir şey olduğunu düşünüyorum bilen varsa söyleyebilir mi?
Bu arada başlangıç onarmayı çalıştırınca "başlangıç onarma bu bilgisayarı onaramadı" diyor.

@Linuxginar hocam dump dosyası atsam bakabilir misiniz?

hepsinde aynı hata var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-08 170100.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-08 170100.png
    167,7 KB · Görüntüleme: 1.081
Son düzenleme:
Çözüm
Sizin cihazın laptop olduğu bir an aklımdan çıktı kusura bakmayın.
VRAM testi sağlam çıkmış. Donanımsal bir arıza yok gibi bu bilgi ışığında.

Sürücü sorunu olabilir ama ona da güvenmiyorum açıkçası.
O zaman biraz sürücü deneyeceğiz gibi.

Eğer yine çözüm olmazsa laptopu servise gönderip cihaza bir bakılmasını isteyin.

Hocam o zaman ben bu sürücüyü DDU ile kaldırıp bir önceki sürücüleri deneyeyim. Yine çözülmezse ASUS servise gönderirim. Çok teşekkürler tekrardan.

Hocam o zaman ben bu sürücüyü DDU ile kaldırıp bir önceki sürücüleri deneyeyim. Yine çözülmezse ASUS servise gönderirim. Çok teşekkürler tekrardan.

3 gündür sorun yok, Nvdi'nın 531.18 sürücüsüyle alakalıymış. Zaten sorun sürücüyü güncelledikten sonra olmuştu. Bir önceki sürücüyü yüklediğimde sorun düzeldi.
Güncel sürücü;528.49
Merhaba. Dump dosyası atarsanız yardımcı olabiliriz.

Merhaba. Dump dosyası atarsanız yardımcı olabiliriz.

Sorun bariz bir şekilde ekran kartı kaynaklı görünüyor.

Cihazınızın modelini Zenbook UX434FLC olarak gördüm doğru mudur?

point64.sys olarak geçen bir dosya gözüme çarptı.
USB Basic Mouse sürücüsü olarak geçiyor.

Ağ sürücülerinizi güncelleyin.
Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin.

Şimdi gelelim asıl hata sebebi olan ekran kartına.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M hatası altında ekran kartı sürücü bileşeni çöküyorsa genelde bu donanımsal arızaya yönelik çıkıyor. Sürücüden de elbette olabiliyor.

DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kurmayı deneyelim.

Stabil bir sürücü olduğunu düşünerek linki veriyorum.

Biraz sürücü ile alakalı bir durum mu olup olmadığı üzerine çalışalım. Eğer sürücü kaynaklı değil ise ekran kartına donanım testi yapacağız.
Şu an kurulu sürücü sürümünü de bir kenara not edin ya da buraya yazın lütfen.

Sorun bariz bir şekilde ekran kartı kaynaklı görünüyor.

Cihazınızın modelini Zenbook UX434FLC olarak gördüm doğru mudur?

point64.sys olarak geçen bir dosya gözüme çarptı.
USB Basic Mouse sürücüsü olarak geçiyor.

Ağ sürücülerinizi güncelleyin.
Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin.

Şimdi gelelim asıl hata sebebi olan ekran kartına.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M hatası altında ekran kartı sürücü bileşeni çöküyorsa genelde bu donanımsal arızaya yönelik çıkıyor. Sürücüden de elbette olabiliyor.

DDU ile sürücüyü kaldırıp stabil bir sürüm kurmayı deneyelim.

Stabil bir sürücü olduğunu düşünerek linki veriyorum.

Biraz sürücü ile alakalı bir durum mu olup olmadığı üzerine çalışalım. Eğer sürücü kaynaklı değil ise ekran kartına donanım testi yapacağız.
Şu an kurulu sürücü sürümünü de bir kenara not edin ya da buraya yazın lütfen.

Güvenli moda almadım umarım doğru yapıyorumdur bende 2 tane ekran kartı var biri nvdı diğeri Intel. Fakat seçeneklerde nedense AMD de çıktı ben nvdi seçip "temizle ve yeniden başlat" dedim şimdi sizin attığınız linkten sürücüyü kuracağım.
İntelide resetlemem gerekli midir?

Dosya Ekleri

• 5BE2B002-3ABC-44C7-AD84-3B464E413887.jpeg
    5BE2B002-3ABC-44C7-AD84-3B464E413887.jpeg
    156 KB · Görüntüleme: 317
İşimiz NVIDIA ekran kartıyla.
Programda AMD seçeneğinin de çıkması çok normal çünkü 3 tane üreticinin de sürücülerini silebiliyor.

NVIDIA sürücüsünü temizlediyseniz hemen indirdiğiniz sürücüyü kurun.

S

İşimiz NVIDIA ekran kartıyla.
Programda AMD seçeneğinin de çıkması çok normal çünkü 3 tane üreticinin de sürücülerini silebiliyor.

NVIDIA sürücüsünü temizlediyseniz hemen indirdiğiniz sürücüyü kurun.

Sonda dediğinizi yeni okudum. Ama şöyle söyleyeyim ben bilgisayara dediğim gibi Windows'u tekrar yükledim, Windows Update'den tüm güncelleştirmeleri yükledim ve nvdı ile oyun oynayabiliyordum ama çok iyi performans alamıyordum sonra üstüne "GeForce Experience" programı ile NVIDIA'nın sizin attığınız sürücüsünü indirip kurdum.
Sonra bu hatalar gelmeye başladı.
Bu arada ağ bağdaştırıcıları ve Bluetooth sürücülerinin hepsini el ile kontrol ettim ve hepsinde en uygun sürücü zaten yüklü dedi.
Fareyi 2 senedir kullanıyorum. Windows'un kendi fareyi.
Turkcell 4, 5G VINN Wi-Fi modem takılı. Onun sürücüsü muhtemelen güncel değil ve internette bununla ilgili kaynak yok. (modem arayüzüne'de giremiyorum bu sebeple)

Benim size sürücüyü vermemle mi başladı hatalar onu tam anlamadım.
hayır hocam :D sizle konuşmadan öncede hatalar vardı.
ben bu sürücüyü 1-2 hafta önce yüklemiştim zaten bundan sonra başladı hatalar. sanırım eski sürücünün üstüne yenisi fln mi yüklendi bilmiyorum.

hayır hocam :D sizle konuşmadan öncede hatalar vardı.
ben bu sürücüyü 1-2 hafta önce yüklemiştim zaten bundan sonra başladı hatalar. sanırım eski sürücünün üstüne yenisi fln mi yüklendi bilmiyorum.
Bu ihtimal olduysa diye açıkçası DDU kullanıp sürücüyü silmenizi istedim. Eski sürücüdeki kalıntılar bazen hataya sebep oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı