Cümleten selamünaleyküm. 4x8GB Corsair Vengeance RGB Pro RAM'im var. Anakartım ASUS ROG STRIX B450 F Gaming 2 BIOS'um güncel RAM'ler doğru slotlara takılı ama RAM frekansım 2133 MHz. XMP açmaya çalışınca 2 kez PC kendini resliyor ve BIOS'a yönlendiriyor BIOS'ta ise "Your memory settings have been reset due to failure to boot" hatası alıyorum. Bununla ilgili yardıma ihtiyacım var. İkişerli şekilde 1 ve 3 slotu tek denedim yine kabul etmedi. 2 ve 4 denedim onu da kabul etmedi. Sorun nerede bilmiyorum alt kısma resimleri bıraktım görmek istediğiniz BIOS ayarları vs. olursa onları da atabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Hocam bir de CPU-Z de SPD kısmında takılı RAM slotlarının hepsini gösterebilir misin çünkü bazen dram manuf.'lar farklı olabiliyor yani RAM çipi üreticileri ondan dolayı uyumsuzluk olabilir rica etsem tüm RAM'ler takılıyken slotların SS'ini at sana yardımcı olabilirim böylece.
Hocam normalde dram e göre bu durumu yaşamaman gerekiyor fakat şöyle bir şey deneyelim sen bu RAM'leri 2'li olarak aldın sanırım o ikili çiftleri 1-3 2-4 olarak sırala o zaman düzelmesi lazım.
Hocam bu olayda beni öyle bir çıkmaza soktun ki inan çok şaşkınım. Çünkü her şey tamamen doğru sizin herhangi bir yanlışını, yok seri numaraları da tamam üretici hatası yok diziliş hatası yok kafayı yemek üzereyim
İnanki bende o durumdayım hocam sorunu çözemiyorum daha kötü olan olayda şu bu ürünler bozuktur diye hepsini tekrardan aynı modellerin yenisini de istettim ama nuh diyor peygamber demiyor. Yani anakartta RAM'ler de sıfır kilometre.
İnanki bende o durumdayım hocam sorunu çözemiyorum daha kötü olan olayda şu bu ürünler bozuktur diye hepsini tekrardan aynı modellerin yenisini de istettim ama nuh diyor peygamber demiyor. Yani anakartta RAM'ler de sıfır kilometre.