"Your personal data has leaked due to suspected harmful activities" maili nedir?

Doğukanxyz

Femtopat
Daha fazla  
Bugün mezun olduğum okulun outlok mailine bakarken, mailimden hiç bilmediğim adreslere saçma mailler gönderildiğini fark ettim, daha önceki haftalarda Gmail hesaplarımın internete sızdırıldığını uyarısını aldım ve şifrelerini değiştirmiştim daha sonra Kaspersky uygulamasını alıp laptopu tarattığımda trojan dosyalarının olduğunu gördüm ve uygulama ile laptoptan temizlettirmiştim. Bugün şans eseri okul mailine bakarken bana bu mailin geldiğini gördüm, internette araştırdığımda çoğunun spam olduğu yazıyordu ama daha önceki haftalarda karşılastığım durumlar ve okul mailimdeki gönderilen ekte koyduğum saçma e-postalar yüzünden ne yapacağımı bilemedim?

Hocam mailiniz çalınmış "ı am Professional hacker" yazıyorsa yüksek ihtimalle sosyal mühendislik olabilir. Şifrenizi değiştirin format atın. Geçmiş olsun.

Hocam mailiniz çalınmış "ı am Professional hacker" yazıyorsa yüksek ihtimalle sosyal mühendislik olabilir. Şifrenizi değiştirin format atın. Geçmiş olsun.
Bu mail okulun verdiği mail'di, bir şey için kullanmıyordum, hocalara ya da araştırma görevllerine mail atmak için kullanıyordum, mezun olalı 1 sene oldu, şifreyi değiştim. Bir şey olma olasılığı nedir?

Mezun olduysanız ve artık ihtiyacınız yoksa boş verin gitsin maili silin direkt başkalarına mail atamasın ukala. Çok çok diğer kişilere mail atıp rahatsız edebilir ama zaten hepsine aynı mailini gönderdiyse mailin çalındığı belli olur başınız yanmaz bence. Eğer ki diğer mailleriniz için endişeleniyorsanız format atın.

Emailinizi patlatmışlar, o sayede şifrenizi biliyor. Ama onun dışındaki her şey yalan. Aynı format yıllardır ortalıkta geziniyor. Email şifrenizi değiştirin, Şifrenizin bilgisayarda kayıtlı olduğu tüm ortamların da şifresini değiştirin ve mümkün olanlarda çift kademeli onay kullanın. Temizlediğinize eminseniz eh, belki, ama ben olsam tekrar temiz sistem yüklemesi yapardım.

Ama şunu da söylemekte fayda var, sizin mail sunucusunu da patlatmış olabilirler, eğitim kurumu sonuçta, elbet vardır bir açıkları. Yani sizin bilgisayardan elde etme ihtimalleri var tabi trojan yazılımları ile ama bütün veriyi topluca sunucudan da elde etmiş olabilirler.

Temiz sistem yüklemesi nedir ? Kısaca anlatabilir misiniz ?

Temiz sistem yüklemesi nedir ? Kısaca anlatabilir misiniz ?
Windows'u baştan yüklemek hocam. Onlarca konu başlığı ve video mevcut süreci açıklayan.

Kısaca içinde Windows ISO'su olan bir başlangıç USB'si hazırlayıp bilgisayarı onunla açıyorsunuz ve olaylar gelişiyor.

Bu videolara bakın, anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim bakıcam, şuan okul mailini silebilir miyim diye bakıyorum ancak hesabımı sil gibi bir şey bulamadım. Sanırım kurumsal bir mail olduğu için silinmiyor bu şekilde.

Teşekkür ederim bakıcam, şuan okul mailini silebilir miyim diye bakıyorum ancak hesabımı sil gibi bir şey bulamadım. Sanırım kurumsal bir mail olduğu için silinmiyor bu şekilde.
Hocam onu öğrenciliğiniz bitiği için herhalde okulunuzun bilgiişlem sorumluları bir süre sonra silecektir diye düşünüyorum. Şu ana kadar silmemiş olmaları bile garip.

Hocam onu öğrenciliğiniz bitiği için herhalde okulunuzun bilgiişlem sorumluları bir süre sonra silecektir diye düşünüyorum. Şu ana kadar silmemiş olmaları bile garip.
Hocam bu mail'in bait olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Okul hesabından insanlara ne atacaklar hiç fikrim yok, laptopun kamera kısmını çoğu zaman kapatıyorum bir parçayla öyle kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…