Eğer içeriklerinizi PC'den oluşturuyor iseniz Google eklentilerinden vidıq adlı eklentiyi ekleyin. Ben izlenmelerimi sadece YouTube aramalardan çıkarıyorum. Öncelikle önerilen videolara çıkmak istiyorsanız vidıqnun rakip ekle özelliğini kullanın derim. Mesela, sizle benzer içerik üreten kişileri rakip ekleyin. Önemli olan şey, muhtemelen küçük bir kanal olacağınız için ve rakiplerinizin %90 ı youtube hakkında hiçbir şey bilmeyip (sadece başlık atanlar açıklama ve etiket atmayanlar vb) videoyu gönderdikleri için ve siz de etiket ve açıklamayı güzel kullandığınız için youtube sizi öne çıkaramıyor. Rakiplerinize ayak uydurmayı deneyin. Yazdığınız gibi 10 yaşındaki çocukların çok izlenmesi olmasının nedeni, onlar birbirleriyle bir döngü kurmuşlar. sadece başlık attıkları için youtube onları eşliyor gibi.
Youtube aramalara çıkmak için ise (yine vidıq ile yapacaksınz) başlığınız anahtar kelime gibi olması lazım mesela:
- Youtube sizi neden önermiyor işte sebebi (BU YANLIŞ)
- YOUTUBE ÖNERİLEN VİDEOLARA ÇIKMAK / YOUTUBE ARAMALARDA ÜST SIRALARA ÇIKMAK (BU DOĞRU - Not: Büyük Harf kullanımı önemli)
Açıklamanız da anahtar kelime gibi olmalı. unutmayın; siz keşfedilmeye çalışıyorsunuz. Büyük youtuber lar zaten çok kolay öne çıktıkları için açıklamayı doldurmak için dolduruyorlar
Açıklama Nasıl olmalı:
- Merhaba arkadaşlar bugün sizlere pubg kasa açtım (BU YANLIŞ)
- Bugün pubg, pubg kasa, pubg kasası, pubg kasa açılımı, pubg mobil, pubg kasaları açtık (BU DOĞRU)
Etiketler ise aramaya dayalı olmalı. kelime kelime değil. ama cümle cümle de değil
Mesela:
- pubg kasa açılımı yapıyoruz, pubg kasası açıcaz (BU YANLIŞ)
- pubg oynamak, pubg kasa, pubg kasa açılımı, kasa açılımı pubg, pubg mobile kasa, (BU DOĞRU)
yani etiketler de zaman kavramı girmemeliyiz (yapıcam edicem gibi (yada tarih girmemeliyiz))
Ve, Web Eğitim diye bir kanal var çok işime yaradı. 1 videom 2 günde 2k izlenmede şu an. Bu bilgileri de oradan öğrendim yani