YouTube aramalarında ilk sıraya çıkamamak

kanaloutro

Centipat
7 Tane kanalı ardımda bıraktım. Hepsini patlattım. En iyi kanalımın 1K abonesi vardı onu da sinirden kapattım. Aldığım hiçbir seo eğitimi işe yaramadığı gibi 22 yaşındaki çocuk benimle resmen dalga geçti. Bu Google servisleri ile geçmişten bu güne kadar hiç işim rast gitmedi. Neden bilmiyorum ama eskiden web sitelerdede aynı terane vardı. Azınlık kısım kaymağını yerdi biz izlerdik. Denerdik ama boşuna yorulurduk. İşte o zamanlardan kalma biriyim ben. Ama boş biriyim anlaşılan halen elle tutulur bir başarı elde edemedim. Edemiyorum da. 10 yaşındaki veletlerin benden çok görüntülenmesi var. Bu durum zoruma gidiyor. Sinirden masayı yumrukluyorum ama faydası yok kimseye.

Konuyu uzatmadan sadede gelirsem: Aramada ilk sıraya çıkmak istiyorum. YouTube algoritmasından vs. her şeyden haberdarım. Hatta İngilizce kodlamayı transkript ile Türkçe'ye dahi çevirmiş kaynağım var. Ama YouTube algoritmasına göre çalışmıyor. Elin spam kanalı benim kanalı solluyor, ne abone sayısı ne izlenme sayısı hikaye oluyor bir noktada. Kanal açılış tarihleri mi? Hiç alakası yok. Video uzunluğu mu? Geç bunları. 22 yaşındaki çocuk bana yöntemi 500 TL ile satmaya çalışıyor. Nedir yahu bu YouTube sırrı. Bu paragöz YouTube insanları videoları izlensin diye zorla Google ads itiyor. Kolay yoldan kazanç yok politikasını ilke edinmiş. Kimisi de bir anda popüler olabiliyor. Algoritma kitleyi takip ediyor ama o kitleyi ben hiç çekemiyorum. Çünkü ta da aramalarda yokum. Google parası batsın parası için yapıyorum ama zevk için bile yapsan izlenmemek insanı depresif duruma sokar.

Yazım stilim sizi yordu ise kusura bakmayın. Bir hışımla sinirle yazdım ve döküldü cümleler. Şimdi bu işlerden çok iyi anlayan ve başarı kazanmış kişilere soruyorum. Lütfen 2 dakika insani bir yardım yapın da pastayı kendiniz yemeyi bırakıp diğer insanların belki gerçekten ihtiyacı vardır diye düşünüp bir yardım eli uzatın. Kazancınız bol olsun gözümüz yokta biz hiç izlenemiyoruz. Böyle olmamalı. Trafiği %5 alıyor %95 ağzı açık bakıyor. Gerçek hayata çok benzemiş buralar ama neyse ya siz anladınız.
Nedir çözümü ilk sırada çıkmanın? 1K aboneli kanalı sildim sinirden. İzlenme sayısı 750, diğer rakip kanallar en düşük 30K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek izlenen videoların trafik kaynağı Youtube arama değil ki, önerilen videolardan geliyor. VidIQ gibi eklentiler kullanarak hangi videoların yükselişte olduğunu takip edip ona benzer, bir şeyler daha katılmış videolar yükleyebilirsin. Daha önemlisiyse daha önceden belli bir kitleye ulaşmış kanalların ne yapacağını tahmin edip onların yükleyeceği videonun benzerini onlardan önce yüklersen önerilen videolarda senin videonun çıkması çok yüksek ihtimal.
Ben de şu an tam olarak zamanımı veremesem de Youtube ile uğraşıyorum, 70K aboneli kanalımı içeriği değiştirdiğim için ve izlenmelerin de bundan dolayı azalmasından dolayı bırakıp yeni kanal açtım.

@Silinen üye Hocam önce zahmet edip beni düşünüp yorum attığın için çok teşekkür ederim. Konuda bahsettiğim şahıs ile facebook sohbettten görüştüm arama trafiği verilerine kadar ekran görüntüsü attı.Onuda yüklüyorum. Bulunduğum alan pek önerilen videoluk bir bölüm değil önerilen video çıksak güzel olur ama ben aramada dahi bulunmayı başaramıyor iken onu hiç başaramam gibi görünüyor.

VidİQ ile rakip kanalları inceliyorum ama inan ki hocam benden fazlası yok hatta eksiği bile var adam ne meta tag girmiş ne etiket girmiş ne açıklama var. Ama onun videosu acayip bir popüler kelimede 1. sırada ve spam kanal 120k aboneli kanalları geçiyor. bu adam ile iletşime geçtim ve taktiği parayla söyleyebileceğini belirtti. Demek ki bir taktik var. Benim bu konuyu açmam bu taktiği bulmaktı aslında. Eğer bot basmışsa bile trafikte gözükürdü organik bot yapmışlar ise orasını bilmiyorum.

Sana da başarılar dilerim hocam 70K güzel rakam, ama ben bir sinirle 1k'yı çöpe attım. Ah bir yöntemini bulsam sıfırdan başlarım hiç sorun değil ama bulamazsam youtube sonsuza kadar bitecek benim için ve asla geri dönmeyeceğim. Çünkü bu google illallah ettirdi.

Dosya Ekleri

• 1.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 77
Eğer içeriklerinizi PC'den oluşturuyor iseniz Google eklentilerinden vidıq adlı eklentiyi ekleyin. Ben izlenmelerimi sadece YouTube aramalardan çıkarıyorum. Öncelikle önerilen videolara çıkmak istiyorsanız vidıqnun rakip ekle özelliğini kullanın derim. Mesela, sizle benzer içerik üreten kişileri rakip ekleyin. Önemli olan şey, muhtemelen küçük bir kanal olacağınız için ve rakiplerinizin %90 ı youtube hakkında hiçbir şey bilmeyip (sadece başlık atanlar açıklama ve etiket atmayanlar vb) videoyu gönderdikleri için ve siz de etiket ve açıklamayı güzel kullandığınız için youtube sizi öne çıkaramıyor. Rakiplerinize ayak uydurmayı deneyin. Yazdığınız gibi 10 yaşındaki çocukların çok izlenmesi olmasının nedeni, onlar birbirleriyle bir döngü kurmuşlar. sadece başlık attıkları için youtube onları eşliyor gibi.

Youtube aramalara çıkmak için ise (yine vidıq ile yapacaksınz) başlığınız anahtar kelime gibi olması lazım mesela:

- Youtube sizi neden önermiyor işte sebebi (BU YANLIŞ)
- YOUTUBE ÖNERİLEN VİDEOLARA ÇIKMAK / YOUTUBE ARAMALARDA ÜST SIRALARA ÇIKMAK (BU DOĞRU - Not: Büyük Harf kullanımı önemli)

Açıklamanız da anahtar kelime gibi olmalı. unutmayın; siz keşfedilmeye çalışıyorsunuz. Büyük youtuber lar zaten çok kolay öne çıktıkları için açıklamayı doldurmak için dolduruyorlar

Açıklama Nasıl olmalı:

- Merhaba arkadaşlar bugün sizlere pubg kasa açtım (BU YANLIŞ)
- Bugün pubg, pubg kasa, pubg kasası, pubg kasa açılımı, pubg mobil, pubg kasaları açtık (BU DOĞRU)

Etiketler ise aramaya dayalı olmalı. kelime kelime değil. ama cümle cümle de değil
Mesela:

- pubg kasa açılımı yapıyoruz, pubg kasası açıcaz (BU YANLIŞ)
- pubg oynamak, pubg kasa, pubg kasa açılımı, kasa açılımı pubg, pubg mobile kasa, (BU DOĞRU)

yani etiketler de zaman kavramı girmemeliyiz (yapıcam edicem gibi (yada tarih girmemeliyiz))

Ve, Web Eğitim diye bir kanal var çok işime yaradı. 1 videom 2 günde 2k izlenmede şu an. Bu bilgileri de oradan öğrendim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…