Youtube buffer/cache boyutlarını ayarlama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Carnage86

Kilopat
Makaleler
21
Yer
İzmir
Yavaş bağlantıyla Youtube'da 1080p video izlemek tam bir işkence. Böyle bir videoyu açtıktan sonra tamamının yüklenmesi için videoyu durduruyorum ancak videonun sonraki küçük bir kısmını (genelde 30 saniye sonrasına kadar olan kısmı)yüklüyor daha sonra yüklemeye devam etmesi için benim de videoyu izlemeye devam etmem gerekiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu durum videonun ikide bir durup kalan kısmın yüklenmesini beklememe sebep oluyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? Flash player ayarlarını mı tarayıcı ayarlarını mı değiştirmeliyim? Speedtest'te şu an pingim 10ms ve bant genişliğim 2.57 mbit/sn, Opera 12.16 kullanıyorum.

Bu konuyla ilgili bir makale vardı, bulamadım şimdi. Videolar çok fazla veri gerektirdiğinden ve bu da masraflı olduğundan YouTube artık videoları izlenen kısma kadar veriyor. Eskiden tamamen yüklüyordu izlesen de izlemesen de. Bu hem dünya internet trafiğini meşgul ediyordu, hem kotanızı yiyordu hem de Google'a daha fazla masraf ettiriyordu.

Kota dostu olsun diye alınmadı bu önlem. YouTube yaptı bunu, masrafları düşürmek için ;) Yoksa TTNET kotalar az dolsun istemez ;)
Sonuçta kotayı etkiliyor :) TTnet dediğin gibi az uyanık değil, dolsun ister para aksın ister :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı