Çözüldü YouTube cızırtı ve mouse imlecinde kasmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Wadewils0n

Decapat
Katılım
22 Nisan 2021
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Curucial Balistix 8GBx2 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
Netac 1tb m2 ssd
Ekran kartı
inno3d 1650super
Anakart
Biostar B450
İşlemci
Ryzen5 3600x
Merhaba,

Yaklaşık bir yıl önce mavi ekran hatalarım artmıştı forumda bir konu açmıştım ve CPB modunu kapatarak bu hataları minimuma indirdim. Zor geldiği için servise götürmedim keşke götürseydim. Geçen haftalarda PC açılmamaya başladı ne yaptıysam kurtarma yapamadım. Ben de temiz kurulum yaptım fakat masaüstünde veya tarayıcıda gezerken kasmalar olmaya başladı. İlk başta yazılımsal olduğunu düşündüm DDU ile ekran kartı ve ses driverlarını silip tekrar yükledim ama şu an GeForce Experience'tan en güncelini kuramıyorum kurulum başarısız oluyor. Anakartın çipset driverlarını da yükledim sorun çözülmüyor kafayı yiyeceğim.
Memtest86 da bellekleri XMP açık ve kapalı test ettim bir sorun yok. CrystalDiskInfo ile SSD'yi kontrol ettim %72 de gözüküyor. Mavi ekran almaya da devam ediyorum ara ara.

Sistem:
BIOSTAR B450.
Ryzen 5 3600X.
INNO3D 1650 Super.
Netac 1TB M.2 SSD.
Curucial Ballistix 8gbx2 3200MHz.

Sorun ne olabilir forumlardaki çoğu şeyi denedim ama çözüm bulamadım maalesef yardımcı olacak birisi varsa sevinirim.

@claus Hocam bir bakar mısınız rica etsem.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Yazdım ama sanırım bir problem oldu :)
BIOS güncel değil ama sizin anakartta 2 versiyon var. Hangisi ise ona göre BIOS güncellemen gerek.
Sonrasında sağlam bir HDD veya SSD ile temiz kurulum yapıp sistemi test eder misin?
Yazdım ama sanırım bir problem oldu :)
BIOS güncel değil ama sizin anakartta 2 versiyon var. Hangisi ise ona göre BIOS güncellemen gerek.
Sonrasında sağlam bir HDD veya SSD ile temiz kurulum yapıp sistemi test eder misin?
 
Çözüm
Tamamdır hocam BIOS güncellemesi yaptıktan sonra konuya tekrar yazacağım.

@claus Hocam BIOS Update yaptım bu kasma sorunu çözüldü. Update sonrası iki tane mavi ekran oldu onları ekledim. Temiz kurulum yapmasam sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Inno3d gtx1650super twin x2 oc modeli hocam çok önceden mining için oc denemiştim düşük oranlarda fakat sonra default ayarlara geri getirdim bu bir veya iki gün olmuştur.
 
Hayır hocam uzun süre önce bir veya iki gün mining denemesi yaptım o kadar. Yüklemeyi yaptım şimdilik sistem düzgün çalışıyor teşekkür ederim fakat ekran kartı konusu soru işareti oluşturdu elimden çıkartmam daha mı iyi olur?
 
Tamamdır çözüldü olarak işaretleyin konuyu o halde.
Ekran kartında öyle büyük bir problem yok. Ufak tefek sorunlar var. Hatalar daha da sıklaşırsa dosyaları tekrar gönderirsin ve incelerim. Eğer hala ekran kartını işaret ederse o zaman elden çıkartırsın :)
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı