YouTube geçmiş yayın videoları geç yükleniyor

Makaleler
12
YouTube'da videolar hızlı fakat geçmiş yayın videoları geç yükleniyor. Örneğin video anında yüklenirken yayın videosunda herhangi bir zamana tıklayınca 30 saniyeye kadar yükleniyor. Yani bazen 10 bazen 30 saniyede yükleniyor. Bu normal mi?

Normal bende uzun zamandır aynısı oluyor farklı farklı sistemlerde aynı sorunu yaşadım.

yanılıyor ola
Peki gelelim bir diğer soruya. YouTube sence neden böyle yapıyor? Yayınları basit bir sunucuya mı depoluyor?
uzun süre açılmayan videolar pasifteki sunuculara atılıyor sonra biz izlemek isteyince o video hangi sunucuda ise uyandırılıyor bu da zaman alıyor çok uzun yıllar hiç izlenmez ise çöp sunucuda kendiliğinden silinıyor tekrar hit sağladı ise uyanık sistem e geçiyor tiktok ta keşfetteki videolar ve düşmeyen videolar mantıgına yakın

Uzun süre açılmayan videolar pasifteki sunuculara atılıyor sonra biz izlemek isteyince o video hangi sunucuda ise uyandırılıyor bu da zaman alıyor tahmin yürüterek söyledim.
Bu tahminin doğru olmayabilir. Çünkü taze bir video. Yeni çekilmiş kendi yayınımda yaşadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…