YouTube için bitrate kullanarak GB hesaplama

HasNickTR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bende çok güzel bir PC var. YouTube'a Ultra ayarlarda video atmak istiyorum da en ufak bulanıklık olmadan kaç bitrate video almalıyım? 1080p 60FPS çekeceğim.

Merhaba arkadaşlar. Bende çok güzel bir PC var. YouTube'a Ultra ayarlarda video atmak istiyorum da en ufak bulanıklık olmadan kaç bitrate video almalıyım? 1080p 60FPS çekeceğim.
Hangi program kullanacaksınız? Normal ekran kaydı programlarında yüksek kalite ayarı yapmanız yeterli. Youtube ne yazık ki çok kalite düşürüyor sıkıştırma yaparken, bu yüzden çok yüksek bitrate'li video yükleseniz de sonuç videosunda kalite orijinal dosyaya göre düşük olur.

İstersen 100bitrate yap kanalın 1000 izlemenin altında ise o video bulanık çıkacak. Videoyu 1080 çektikten sonra edit yapıyorsan da yapmıyorsan da 1440p (24-30 FPS için 20 Mbit, 60 FPS için 30-35 Mbit) çıktı alman lazım. YouTube'da VP9 codec yazıp aratırsan sebebini anlarsın.
Düzenleme: Mümkünse Microsoft Store'dan h265 (HEVC) codec satın alırsan 2₺ düşük dosya boyutunda yüksek kalite video çekebilirsin.

Videoları vsdc ile gereksiz olan kısımlarını kesiyorum. Kaç bitrate ile kayıt yapmamı tavsiye edersiniz? Bir de video formatı ne olsun?

Videoları vsdc ile gereksiz olan kısımlarını kesiyorum. Kaç bitrate ile kayıt yapmamı tavsiye edersiniz? Bir de video formatı ne olsun?

MP4, AVC veya HEVC.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…