YouTube kısa video oluşturma

bafralifatih55

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar.
Ben YouTube üzerinde kısa video oluşturmak istiyorum. Ancak telefonun kamerasını kullanarak kısa videoyu oluşturmayı istiyor. Ancak başkalarının oluşturduklarını incelediğimde bilgisayarda yapılmış ve montajlanmış oluyor. Bende bu şekilde kısa videolar hazırlayabilir miyim? Bilgisayarda hazırladığım bir videoyu YouTube kısa videosu olarak yükleyebilir miyim?
Teşekkürler.

Videonun shorts olması için dikey çekilmesi gerek, eğer dikey çekilmemişse edit programları ile vs. buna göre kırpılıp ayarlanması gerekiyor, telefondan çektiğiniz bir videoyu yatay çekmediyseniz zaten dikeydir ve YouTube bunu dikey olarak algılar. Video en fazla 60 saniye olmak zorunda, bu koşulları sağlıyorsa videoyu yükledikten sonra YouTube onun bir shorts videosu olduğunu anlayacak zaten, normal video yükler gibi yükleyeceksiniz.

Ayrıca opsiyonel bir seçeneğiniz var video başlığına veya açıklamaya #shorts yazarsanız YouTube algoritmasının bunun bir shorts videosu olduğunu algılamasını kolaylaştırmış oluyormuşsunuz, bunu Google kendisi söylüyor ama dediğim gibi opsiyonel ve bunu yapmadanda shorts olarak yükleyebilirsiniz.

Videonun dikey çekilmesinden kastım örneğin YouTube'daki normal videolar için olan çözünürlükler 1280x720, 1920x1080 gibi çözünürlükler ise sizin shorts videolarınız 720x1280, 1080x1920, 1440x2560 gibi çözünürlüklere sahip olacak, yatay çözünürlüklerin tam tersi yani, bunlara sahipse o video shorts olmaya uygundur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı