YouTube şarkılardan dolayı başıma iş gelir mi?

mehmet kaynar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Youtube'da kanal açmayı düşünüyorum. Kanalda ünlü şarkıcıların müziklerinin sözleriyle yayınlamak istiyorum (Lyrics) acaba başıma bir iş açılır mı?(Ücret ödeme gibi.) Yapmak istediğim videolara bir örnek olarak link veriyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tarz videolar. Adamın videoyu bir milyon kişi izlemiş reklam da koymuş anlaşılan baya para kaldırmış heralde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı sanatçıların şarkılarının "Bilmem ne Müzik" kanalı haricinde bir kanala yüklenmesi yasak. Ama anında yaptırım olur mu bilmiyorum.

Bazı sanatçıların şarkılarının "Bilmem ne Müzik" kanalı haricinde bir kanala yüklenmesi yasak. Ama anında yaptırım olur mu bilmiyorum.
Sevdiğin bir yabancı şarkının sonuna lyrics yaz abi bir sürü video geliyor çoğu da müzik kanalı değil.

Eğer kanaldan ticari anlamda para kazanmaya başlarsan, belirli bir kitle edinmeye başlarsan işte o zaman Youtube peşine düşmeye başlar.
O yüklediğin müzikler güvenlik sistemine takılır, fark edilir zaten.
Müziğin telif hakkına ait firma eğer şikayetçi olursa sıkıntı var demektir. Belirli bir zaman aralığında birkaç hata hakkın var.
Son hakkını da kaybedersen, telif hakkını satın almadığın müzikleri kullanmaya devam edersen kanalın kapatılır.

Ben 300 dolar kazansam yeter. Bu yüzden tutulacak bir tane müziği böyle yapsam olur heralde değilmi? (Telif hakkı gelir ama daha böyle işler yapmayacağım için bu işten sıyrılırım heralde)

Telif hakkı olan şarkılar oto-telif ile direkt kaldırılır kanalından. Çoğu müzikte bu olduğu için pek bir şey yayınlayamazsın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…