Youtube Tam Ekran Geçişi Gecikmesi

Herkese iyi günler,

Hangi tarayıcı kullanılırsa kullanılsın, Youtube'da tam ekran yaparken veya tam ekrandan çıkarken bir gecikmeye maruz kalıyoruz. Fakat youtube.com dışı bir sitede Youtube oynatıcılarıyla denediğimizde bu gecikme hiç olmuyor. Bu çözülebilen bir şey mi? Herhangi bir eklentiyle bu durumun önüne geçebilir miyiz? İllaki bu durumu başka fark edenler vardır.

Örneğin, "Technopat.net Galaxy S20 İncelemesi". Bu linkte Youtube'a yönlendirme yapmadan Technopat.net üzerinden videoyu oynattığımızda, tam ekran yaparken veya tam ekrandan çıkarken hiçbir gecikme olmuyor.

Fakat aynı videoyu youtube.com üzerinden oynatırken tam ekrana aldığımızda uzunca bir süre gecikme oluyor. Aynı videonun linki: Galaxy S20 İncelemesi

Bütün tarayıcıları denedim. Aralarında çok az fark var ama yine de bu sorunun çözümü tarayıcı değiştirmek değil.
Sistem özelliklerinin etkili olduğunu hiç düşünmüyorum çünkü bütün kullandığım bilgisayarlarda gördüğüm bir durum. Fakat yine de yazayım.

i7 9750H
RTX 2060
ADATA SX8200PNP SSD
Windows 10 1909

Bütün tarayıcılar güncel, Windows ise orijinaldir.

Benim gözlemlerime göre yorumlar yüklendikçe bekleme süresi artıyor. İsterseniz bir deneyin aşağı doğru inip ne kadar fazla yorum yüklenirse o kadar gecikme oluyor. Aynı durum oynatma listelerini oynatırken de mevcut.

Benzer sorunu 60 FPS videolar yaşıyordum.
Ekran çözünürlüğünüz 4K ise ve internet bağlantınız hızlıysa YouTube sitesinde videolar 4K açıldığından ve CPU bunu kaldıramadığından kaynaklanabilir. Hangi kalitede açtığına bir bakın.
Ayrıca Chrome tabanlı olmayan, Edge veya Mozilla'da dener misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
O dediğin sorunun çözümünü ben de bayağı araştırmıştım fakat bulamamıştım. Sanırım bu gecikmenin çözüm yolu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi sistemin bile olsun en az 0.5 saniye bekletir normal bu.
Haklısınız, öyle oluyor ama dediğim gibi işte, aynı videoyu Technopat.net gibi YT dışı bir siteden deneyince çok hızlı oluyor.

Benim gözlemlerime göre yorumlar yüklendikçe bekleme süresi artıyor.
Evet siz diyince ben de farkettim.
Sanırım bu gecikmenin çözüm yolu yok.
Koskoca Google neden bir düzeltme yapmıyor anlamadım.

Hangi kalitede açtığına bir bakın.
Ayrıca Chrome tabanlı olmayan, Edge veya Mozilla'da dener misiniz?
Kaliteyi hep 1080p'de denedim. Ve maalesef o tarayıcılar da çözüm olamadı.

Codec yüklemek bu sorunu çözer mi? Ya da şöyle sorayım. Technopat'ın bir videosunda videoların yükünü ekran kartına vermek için bir codec yüklüyorlardı. Fakat test ederken VLC ile test ettiler. Aynı durum Chrome videolarında geçerli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…