YouTube Vanced Güvenilir mi?

Biliyorum hocam, fakat dünyada fazlaca kullanılan bir uygulamada böyle bir şey olsa kodlarda fark etmez miydi kimse?
Milyarlarca dolarlık paraların döndüğü büyük şirketler bile veri sızıntılarını aylar hatta yıllar sonra farkediyor. Ufak bir örnek, Maersk firmasına yapılan ransomware saldırısında veriler şifrelenmiş, firmadan fidye talep edilmişti. Verilerin çalındığı ise aylar sonra fark edilmişti. 300 Milyon USD'a mal oldu bu olay.

Yahoo'da da benzer olaylar yaşanıyor, veri kayıpları sızıntılar oluyor, aylar sonra fark ediliyor. Yani asıl olayımız Yahoo veya Maersk değil elbette, bunlar sadece örnek. Bu kadar büyük olan, yüzlerce hatta yeri geldiğinde binlerce siber güvenlik uzmanının takibinde olan firmalar bile veri sızıntısı yaşayıp, bunu aylar sonra fark ediyorken, dünyada fazla kullanılan bir uygulamada böyle bir olay olsa bile fark edilmesi zaman alır.

Elbette tekrarlıyorum, uygulamada ben de zararlı eylem görmedim. MicroG 'yi incelemedim, yalnızca Vanced YouTube inceledim, izinler risk oluşturmuyor ancak dediğim gibi, Stagefright görmüş birisi olarak en masum uygulamadan bile yeri geldiğinde veri sızıntısı yaşanabilir (örneğin WhatsApp Zero-Click zafiyetleri gibi).

Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
Yok estağfurullah.

Ben kullanıyorum, bir zararını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…