YouTube videolarında telif hakkıyla korunan içerikler nasıl kullanılır?

AlreadyBroken494

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 RX 6650 XT 8GB Ram
Hayvanlarla ilgili bilgilendirici bir YouTube videosu hazırlıyorum, videoda camgöz köpek balıklarına ait görsel/video kullanmam gerekiyor fakat hangi fotoğraf/videonun üzerine gelirsem geleyim telif haklarıyla korunuyor yazıyor. Sorum şu ki, atıyorum National Geographic'ten bu hayvana ait 5-10 saniyelik bir kesit aldım ve YouTube'da paylaşmaya çalıştım, bu bir telif hakkı ihlali midir? Eğer öyleyse nasıl içerik üreteceğim?

Tabii ki telif hakkı. Üyelik sistemiyle o tarz videoların bulunduğu sitelerden alıp kullanabilirsiniz.

Telif hakkıyla korunan içerik izinsiz veya para vermeden kullanılamaz. En baştan bunu bence oturtun çünkü kanal/video büyürse ilerde daha çok başın yanar.

Tabii ki telif hakkı. Üyelik sistemiyle o tarz videoların bulunduğu sitelerden alıp kullanabilirsiniz.

Telif hakkıyla korunan içerik izinsiz veya para vermeden kullanılamaz. En baştan bunu bence oturtun çünkü kanal/video büyürse ileride daha çok başın yanar.

Anladım, cevabın ve hızlı geri dönüşün için çok teşekkür ederim.

Nazik cevabın için teşekkur ederim. Bir de (eğer/eskiden) yanlış hatırlamıyorsam orijinal içerikte değişiklik yaparak kullanma yolu vardı Youtube Guidelines'ta araştırıp döneceğim.

Evet dostum şimdi baktım da bu değiştirerek kullanma olayı sadece Youtube Shorts'a özgüymüş.

Nazik cevabın için teşekkür ederim. Bir de (eğer/eskiden) yanlış hatırlamıyorsam orijinal içerikte değişiklik yaparak kullanma yolu vardı YouTube Guidelines'ta araştırıp döneceğim.

Evet dostum şimdi baktım da bu değiştirerek kullanma olayı sadece YouTube Shorts'a özgüymüş.

Yapacak bir şey yok farklı bir içerik bulacağım o zaman, ilgin için çok teşekkür ederim iyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı