YouTube Viewport'un 1280x720 Olması

Ataberk533

Kilopat
Daha fazla  
YouTube'de nasıl ettiysem videonun ayarlarını 1280x720'ye göre çekmişim ve sonuç bu:

Videoları açıyorum 480p'de 240-360p gibi gözüküyor videoya sağ tıklayıp meraklısı için istatistiklere bakınca bu yukarıdaki yazıda viewport'un 1280x720 olduğunu gördüm:

Bunun 1920x1080 olması için ne yapmam gerekir ? Dediğim gibi videolar kalitesizleşti ve YouTube'de video açınca çözünürlüğü birbirini tutmayan monitör ve oyun gibi oluyor yani hiç ortalanmamış(dağınık) gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum, karışık anlattım biraz kusura bakmayın istereniz bir daha anlatırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Viewport videonun çözünürlüğünü belirtmez. Current/Optimal Res kısmında videonun çözünürlüğünü görebilirsiniz. Viewport, video penceresinin çözünürlüğünü ifade eder. Video da o çözünürlüğe ölçeklenir. 1080p'de tam ekrandayken istatistiklere baktığınızda Viewport'un 1080p olduğunu görebilirsiniz. Tam ekrandan çıktığınızda 720p'ye düşecektir çünkü video penceresi artık tam ekran büyüklüğünde değildir.

Siz şu an 480p bir videoyu 720p'ye ölçeklenmiş şekilde izliyorsunuz. Tam ekran yaptığınızda monitörünüzün çözünürlüğüne göre ölçeklenmiş şekilde izleyeceksiniz.
Viewport videonun çözünürlüğünü belirtmez. Current/Optimal Res kısmında videonun çözünürlüğünü görebilirsiniz. Viewport, video penceresinin çözünürlüğünü ifade eder. Video da o çözünürlüğe ölçeklenir. 1080p'de tam ekrandayken istatistiklere baktığınızda Viewport'un 1080p olduğunu görebilirsiniz. Tam ekrandan çıktığınızda 720p'ye düşecektir çünkü video penceresi artık tam ekran büyüklüğünde değildir.

Siz şu an 480p bir videoyu 720p'ye ölçeklenmiş şekilde izliyorsunuz. Tam ekran yaptığınızda monitörünüzün çözünürlüğüne göre ölçeklenmiş şekilde izleyeceksiniz.

Çözüm
Dediğinizi anladım fakat videolar youtubede böyle büyük gözükmüyordu ve kalitesi de düştü ona şaşırdım. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…