Youtube Yavaşlık Sorunu

Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Nedendir bilmiyorum fakat Youtube'da bir yavaşlık söz konusu ve açıkçası bundan çok rahatsızım... 240p videoyu donarak izliyorum. İnternet hızım 24MB ve TTNet kullanıcısıyım. AKK'yi aşmadım. VPN kullanarak videoları dilediğim gibi izleyebiliyorum fakat VPN kullanmak her ne kadar Youtube'u hızlandırsa da internet hızımı inanılmaz derecede düşürüyor ve başka siteler yavaşlıyor bu yüzden VPN kullanmak istemiyorum. Dün TTNet'i aradık birkaç ayar yaptırdılar düzeldi fakat bu gün yeniden aynı şeyi yaşadım. Aynı ayarları az önce kendim yaptım fakat hala aynı durum söz konusu. Bu konuda sizden yardım istiyorum.

YouTube'da her video yavaş değil, bazılarında yavaşlık yaşayabilirsin oda videonun bulunduğu youtube sunucusundan kaynaklıdır. Youtube'un birçok sunucusu bulunmaktadır. Videolar yükledindikleri tarihler, izlenme oranları, neyle alakalı olduğu gibi özelliklerine göre sunucularında yer alırlar.

Hayır, her video yavaş. Sorun bilgisayarda mı acaba diye telefondan denedim fakat yine aynı. En az 15 videoya baktım.

Hiçbirşey çalışmazken hız testi yapın telekom sayfasından değerlerinizi kaydedin, müteri temsilcinizden kontrol yapmasını sorun olup olmadığını sorun. Varsa sorun düzeltilmesini talep edin, bir sorun yok alt yapınızın desteklediği hız budur diyolarsa alt yapı bakımı yapılmasını memnun olmadığınızı belirtin. Düzelme olmaması sonucunda taahhütlü bir paket kullansanız dahi hiçbir bedel ödemeden üyeliğinizi sonlandırmak istediğinizi herhangi bir ücret talebinde de yasal mercilere başvurarak söz verdikleri hizmeti vermediklerini ve bedel ödemek zorunda olmadığınızı belirtin tekrar gerekeni yapmalarını isteyin. Hala düzelmezse uydunete geçebilirsiniz.

Aynen bende de böyle, hızım 7 mbps olmasına rağmen 1080p video ve film izleyebiliyorum.
Adamlar 24 Mbps alıyor izleyemiyor. Adam gibi indirme istiyorsanız 32, 50, 100 Mbps alacaksınız. O hızların aşağısı 8 Mbps bile HD video izliyorsunuz. :) İndirme yapmıyorum zaten film izlerken ya da sitelerden takılırken sıkıntı yok, problem yok. 16 kullanıyordum 1080p kasıyordu düşürdüm 8 Mbps şimdi açıyor anlamadım bu işten. :)

Aynı sorun bendede var 48 mbps hızım var ancak youtube ve google play de yavaşlama sorunu var. Gece çok iyi ama gündüz ve akşamları böyle nedense :cry:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı