Youtube'a Yüklenen Videoda Görüntü Bozulması

@Butschi

kısa bir video çek render yapmadan yükle dene bi, biraz araştırdıö. bitrate hızından kaynaklıymış. ayrıca şıkıştırılma yapmadan yüklenen video da kalite bozacak mı bi bak.

Maalesef YouTube video boyutunu düşürüp kaliteyi de baya bir azaltıyor.
Bu kalite düşmesi nedense bazı kanallarda olmuyor. Buna küçük kanallarda dahil adamın 5000 abonesi var ama görüntü kalitesi mükemmel. Bende 1080p60 fps video atıyorum ama sanki 480p izliyorum gibi. Denemediğim şey kalmadı. Saf halini yükledim yine kötü, bitrate 70 yapıp yükledim yine aynı. Çözemedim bir türlü

Şuan videoları MSI Afterburner ile çekiyorum. %85 kalitede ve MJPG Sıkıştırması ile. Videoyu çektiğim gibi direk yükledim. Cidden bir fark yaşadım kalitede.

Neden böyle bir sorun yaşıyorsun yazayım.
Öncelikle kaynak bitrate çok önemlidir. Sen Action programı ile kayıt ederken ne şekilde kayıt aldığın önemli! Mesela o programın bitrate değeri düşükse ve H264 gibi bir codec ile kayıt ediyorsa; bu şu anlama gelir zaten kayıt ederken bir sıkıştırma kullanıyordur; sen bu videoyu 1 kez daha render ettiğin zaman kalite daha da düşer. Birde bu videoyu Youtube'ye attığında o da render etmektedir. Yani en az 2-3 kere bu video işleniyor ve sen bu gibi durumlardan düşük kalite alıyorsun.

Mesela bazı programlar fraps gibi sıkıştırma özelliği olmadan direk videoyu o haliyle kaydeder ve bu tarz videoların 1 dakikası bile birkaç GB olur. Yüksek bitrate kullandığı için 30-40 DK bir video 50-60 GB tutar. İşte kaynak çok aşırı kaliteli olduğu için 1 kez h264 codec ile render edip Youtube'ye videoyu atsan da kalite bozulmaz.

Kısacası sen video kayıt ederken büyük ihtimal düşük bitrate kullanıyorsun birde buna bağlı olarak kayıt programın videoyu kayıt ederken bir codec kullanıyorsa bu da kaliteyi dahada düşürür. Bunun sonucu 1 kez sen render ediyorsan kalite düşer.

Ha eğer program codec kullanmadan den kayıt edip sen 1 kez render yapıyorsan bu kez dediğim gibi sorun bitrate düşüklüğüdür.

Eğer cam gibi görüntü almak istiyorsan ilk kayıtta dosya büyüklüğü dakika başı 1 GB gibi yüksek bir büyüklük tutar. Bu derece büyüktür yani. Senin ilk kaynak değerlerin düşük dolayısıyla son aşamada video kötü oluyor.

Bu arada OBS öneririm. Action kullanmana bile gerek yok.

Önceden Action! kullanıyordum fakat şimdi MSI Afterburner kullanıyorum yukarıda dediğim gibi. MJPG sıkıştırması olarak seçtim. Direk çektiğim videoyu render almadan yüklediğimde daha iyi oldu gibi sanki. OBS kullanmayı denedim birkaç kez fakat bilgisayarı çok kastırıyor. Bunun sonucunda da videolar da donuyor maleesef.

Öncesinde Afterburner de şu şekilde x264vfw ile kayıt ediyordum fakat, buna geçtim.

OBS kasan bir program değil ancak basit gözükse de profesyonel bilgiye ihtiyaç duyan bir program. Eğer programın tüm ayarlarını bilmiyorsan verim alamazsın. En ince ayrıntısına kadar nereye hangi ayarı yapılacak bilmek gerekiyor.

Yabancı sitelerden araştır derim. Zamanım olsa sana tüm ayarları yapmak isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…